Ποιος είμαι

YV AcropolisΚαλώς όρισες αναγνώστη. Γνωρίζω ότι ο λόγος που πρωτάκουσες για μένα ήταν  η Κρίση που έριξε την Ελλάδα σε μια ασταμάτητη δίνη. Μακάρι να παρέμενα γνωστός μόνο στους φοιτητές, στους συναδέλφους, στους φίλους.

Όλη μου την ενήλικη ζωή ήμουν πανεπιστημιακός, απόλυτα ικανοποιημένος γράφοντας τα γραφτά μου και διδάσκοντας, και παράλληλα ένα 100% “ζώον πολιτικόν” το οποίο όμως δεν είχε καμία όρεξη να εμπλακεί στο παίγνιο της εξουσίας και στην εκλογική διαδικασία. Ακόμα έτσι νιώθω. Πως τώρα κατέληξα υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθηνών το αφηγούμαι εδώ

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, γεννήθηκα το 1961 στο Παλαιό Φάληρο. Μετά το Λύκειο σπούδασα μαθηματικά και οικονομικά στην Βρετανία (πρώτο πτυχίο και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Essex και Μάστερ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham). Από το 1983 άρχισα να διδάσκω στα πανεπιστήμια του Essex, East Anglia, Γλασκώβης και Cambridge, πριν «μεταναστεύσω» ξανά στην Αυστραλία όπου δίδασκα στο πανεπιστήμιο του Sydney από το 1988 έως το 2000. To 2000 επέστρεψα στα πάτρια και ανέλαβα θέση καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 2012 έως… προχτές δίδασκα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν. Όταν προκηρύχτηκαν οι εκλογές παραιτήθηκα, με πόνο ψυχής εγκατέλειψα τους φοιτητές μου, και εντάχθηκα στην προσπάθεια να υπερβούμε την Μνημονιακή Ελλάδα.

Παρεμπιπτόντως, αναφερόμενος στην Μνημονιακή Ελλάδα, Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι το τελευταίο μου βιβλίο που αφηγείται μέσα από ξαναδουλεμένα κείμενα της εποχής 2006-2014 τους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα σύρθηκε σε μια τριπλή χρεοκοπία (δημόσιου τομέα, τραπεζών και ιδιωτικού τομέα). Υπό μία έννοια, το βιβλίο αυτό συνοψίζει την ερμηνεία που δίνω στα αίτια της Κρίσης και στις πολιτικές που προτείνω υπέρβασής της.

  • ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΔΩ (στα αγγλικά, καθώς οι περισσότερες δημοσιεύσεις μου είναι στα αγγλικά)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΕΔΩ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
  • ΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΔΩ
  • ΓΙΑ VIDEO ΕΔΩ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ