Loading...

Στόχοι & Μέσα της «Μητσοτάκης ΑΕ» – Συνέδριο #9

21/06/2021 by

Η Χρεοδουλοπαροικία έχει και τα καλά της. Γελάμε βρε παιδιά και λίγο. Παρακολουθώντας την κυβέρνηση είναι σαν να βλέπουμε στην «Ωραία των Αθηνών» τον Αυλωνίτη να κηρύττει «Πνεύμα και Ηθική» την ώρα που αισχροκερδίζει και του τρέχουν τα σάλια με την γραμματέα του. Έτσι κι η σημερινή κυβέρνηση.

Αυτοχαρακτηρίζονται άριστοι! Δίνουν ακόμα κι εύσημα στον εαυτό τους για το φιάσκο της διαχείρισης της πανδημίας.

Ναι, αυτοί που αντί για τεστ πέρσι στα σύνορα χρησιμοποιούσαν τον αλγόριθμο της συμφοράς για να μην κάνουν τεστ στους τουρίστες.

Που αντί να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ προσλάμβαναν αστυνομικούς φρουρούς να επιτίθενται στους νέους στις πλατείες.

Που αντί να κουρεύουν τα χρέη των μικρομεσαίων τους έκαναν ό,τι η τρόικα στο ελληνικό κράτος: τους επιμήκυναν τα χρέη κάνοντάς τα λάστιχο, πριν ο κ. Χατζηδάκης έρθει να επισημοποιήσει την μετατροπή των εργαζόμενων σε λάστιχο.

Από τον Μάρτιο του 20 τους λέμε στη Βουλή για το 5ο Μνημόνιο που είναι δεδομένο, και το οποίο βέβαια, όπως ο κ. Τσίπρας το 4ο του 2018, δεν θα το πουν Μνημόνιο. Τι απαντά η κυβέρνηση;

  • Τίποτα κακό, λένε, δεν θα γίνει. Μην ακούτε το ΜέΡΑ25. Είμαστε θωρακισμένοι

  • Αύριο, όταν θα τους σφίξουν τα λουριά από το Βερολίνο μέσω Βρυξελλών, θα παραδεχτούν ότι, ναι, κάτι δυσάρεστο θα πρέπει να γίνει, κάποιες συντάξεις να κουρευτούν, αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται αλλαγή πλεύσης

  • Αργότερα, όπως συνηθίζει το Μνημονιακό Καθεστώς όταν δεν κρύβονται πλέον οι μαύρες τρύπες του, θα το παραδεχθούν: Ναι, κάτι δραστικό πρέπει να γίνει αλλά δεν μπορεί να γίνει άμεσα γιατί δεν συμφωνούν οι δανειστές

  • Και, τέλος, όταν ο κόμπος θα έχει μπει βαθιά στο χτένι, θα το ομολογήσουν: Ναι, έπρεπε να έχει γίνει κάτι δραστικό νωρίτερα, αλλά τώρα όμως είναι πια αργά!

Αυτή η Κυβέρνηση των Αρίστων, συνοδοιπόροι, θα καταλήξει στο Καλάθι των Αχρήστων – όπως κάθε μνημονιακή κυβέρνηση. Το ξέρουν. Δεν τους πολύ-πειράζει όμως. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να «κρατήσουν» αρκετά γιατί «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Πλιατσικολογούν χωρίς αιδώ. Κόκκινα δάνεια, ψηφιακές πλατφόρμες, λίστες Πέτσα, νερό, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ. Κι εκεί που δεν υπάρχουν αγοραστές, προσποιούνται ότι υπάρχουν για να τιτλοποιήσουν με μεθόδους Goldman Sachs έσοδα που δεν θα υπάρξουν, όπως όταν δομούν παράγωγα υδρογονανθράκων που δεν θα εξορυχθούν ποτέ. Όλα για την «ανθρωπιά»! Εκεί που εμείς ψάχνουμε την ρεαλιστική ουτοπία, εκείνοι οραματίζονται την δυστοπική κλεπτοπία!

Αυτή δεν είναι καν κυβέρνηση. Είναι η «Μητσοτάκης Α.Ε.» στην οποία ούτε ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός του Κωνσταντίνου Καραμανλή χωρά, ούτε ο νεοφιλελευθερισμός της Θάτσερ χωρά  – τίποτα δεν χωρά αν δεν προσφέρεται για άμεση εκταμίευση.

Αυτούς έβγαλε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ο κ. Τσίπρας το βράδυ του Δημοψηφίσματος καλώντας τους να τον πλαισιώσουν την επομένη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανατρέψουν τον λαό, για να κάνουν – από κοινού – το ΟΧΙ ΝΑΙ.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information