Loading...

Ρήξη για την Πράσινη Μετακαπιταλιστική Φεμινιστική Κοινή Ευημερία – Συνέδριο #10

21/06/2021 by

Αν δεν δοθούν ανάσες στην πλειοψηφία που ασφυκτιά το μέλλον δεν θα έχουν. Οι ανάσες όμως δεν αρκούν. Χρειάζεται και ρεαλιστικό όραμα για την Πράσινη Μετακαπιταλιστική Φεμινιστική Κοινή Ευημερία. Ανάσες λοιπόν. Και Όραμα. Αυτά πασχίζει το ΜέΡΑ25 να προσφέρει σήμερα, τώρα.

Συνοδοιπόροι, Δεν είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε τον προηγούμενο πόλεμο. Είμαστε εδώ για προετοιμαστούμε για αυτόν που έρχεται.

Η ρήξη που δεν έγινε το 2015 θα γίνει. Γιατί, όπως και στην Κατοχή, έτσι και στην Χρεοδουλοπαροικία: Η ήττα γεννά μαυραγορίτες-ολιγάρχες που οδηγούν από μόνοι τους στην ρήξη.

Αυτοί είναι συνεπείς:

  • Ό,τι κακό μπορεί να γίνει θα το κάνουν για μια χούφτα ευρώ.

  • Κι ό,τι καλό μπορεί να γίνει θα το εμποδίσουν αν είναι να τους κοστίσει μια χούφτα ευρώ.

Βλέπουν το κουφάρι της κοινωνικής μας οικονομίας και τρέχουν τα σάλια τους. Προσβλέπουν στο Μεγάλο Φαγοπότι του Ταμείου Ανάπτυξης που θα τους δώσει πολύ χρήμα την ώρα που δεν θα κάνει τίποτα να προστατέψει τους πολλούς από το 5ο Μνημόνιο.

Για αυτό πρέπει κι εμείς να είμαστε συνεπείς:

Η αντίσταση συνοδοιπόροι ποτέ δεν είναι μάταιη. Αλλά η αντίσταση δεν αρκεί. Πρέπει να ενθουσιάσουμε τους ανθρώπους μας εκεί έξω. Αυτό θα το πετύχουμε πρώτα με 4 ΑΝΑΣΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

1η Ανάσα: Τα κουρέματα χρεών, εισφορών και φόρων για τους μη προνομιούχους

2η Ανάσα: Το σύστημα ΟΔΥΣΣΕΑΣ που πετά έξω από τη χώρα τα αρπακτικά ταμεία, καταργεί τον ΗΡΑΚΛΗ, και τον αντικαθιστά με Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων

3η Ανάσα: Το υπερσύγχρονο σύστημα δημοσιονομικών συναλλαγών ΔΗΜΗΤΡΑ που δίνει ανάσες ρευστότητας σε πολίτες και Δημόσιο – και το οποίο, αν χρειαστεί, μετατρέπεται σε εθνικό νόμισμα

4η Ανάσα: Την Εταιρεία ΑΘΗΝΑ που ανακτά την λαϊκή κυριαρχία επί της δημόσιας περιουσίας αντικαθιστώντας το Υπερταμείο.

Παράλληλα, προτάσσουμε το Παραγωγικό-Καταναλωτικό-Πολιτισμικό Μοντέλο του μέλλοντός μας. Το πλάνο μας για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Πράσινη – γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει μέλλον. Με πλωτές ανεμογεννήτριες στην μέση του Αιγαίου που κατασκευάζονται από σύγχρονους συνεταιρισμούς, δίνουν ρεύμα σε δίκτυο που ανήκει στις τοπικές κοινωνίες, και στηρίζουν την παραγωγή πράσινου υδρογόνου που καθιστά την Ελλάδα το Μεσογειακό Κέντρο Ανανεώσιμης Ενέργειας και, συνεπώς, Ειρήνης.

Μετακαπιταλιστική – γιατί το εκμεταλλευτικό μοντέλο, ο καπιταλισμός που παγκοσμίως μεταμορφώνεται σε Τεχνοφεουδαρχία, μετατρέπει την Ελλάδα σε πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι & ντόπιοι ολιγάρχες.

Φεμινιστική – επειδή ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τη γυναικεία χειραφέτηση αλλά την απελευθέρωση όλων από τον πειρασμό του εξουσιαστικού αυταρχισμού που έχει κάνει τόσο κακό στην Αριστερά.

Κοινή Ευημερία κι όχι οικονομική μεγέθυνση – γιατί πρέπει επιτέλους να θριαμβεύσει η ποιότητα αντί της ποσότητας, οι αξίες αντί των τιμών, τα δημόσια αγαθά αντί για τα ιδιωτικά βίτσια, η βιοποικιλότητα αντί του τσιμέντου, ο πολιτισμός αντί της επικερδούς ασχήμιας.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information