Loading...

Σε ποιους απευθύνουμε το κάλεσμα σε ενότητα & κοινή δράση; – Συνέδριο #11

21/06/2021 by

Όταν το ΜέΡΑ25 μιλά για παλλαϊκή συστράτευση στην Ελλάδα, σε ποιους απευθυνόμαστε; Σε όλες κι όλους! Ο απροστάτευτος κόσμος εκεί έξω έχει ανάγκη την συστράτευση – κάτι που διαπιστώσαμε την 17 Νοέμβρη διακρίνοντας την ανακούφιση και την ελπίδα στα πρόσωπα όταν συνυπογράψαμε με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ κείμενο εναντίον της αστυνομικής απαγόρευσης της πορείας. Για αυτό είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι με όλους, όχι να μοιράσουμε αξιώματα, αλλά για να συμφωνήσουμε στο πως θα προστατεύσουμε τους απροστάτευτους.

Επί του πρακτέου όμως: Ας πάρουμε το παράδειγμα της προστασίας της 1ης κατοικίας και του μικρομάγαζου. Μπορεί να προστατευτούν όταν, στο πλαίσιο της πλατφόρμας «Ηρακλής», πουλιούνται στα αρπακτικά κόκκινα δάνεια που εμπεριέχουν πρώτες κατοικίες και μικρομάγαζα; Όχι βέβαια. Ρωτάμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνείτε να καταργηθεί η πώληση αυτών των κόκκινων δανείων στην πλατφόρμα του «Ηρακλή» και, στην θέση του, να ιδρύσουμε δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων;»  Κιχ. Τσιμουδιά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Επειδή έχουν δεσμευτεί υπέρ του Ηρακλή στην τρόικα.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Όταν μας μιλά η ηγεσία σας για προγραμματική συμφωνία απαντάμε: Εμείς φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, εδώ, προβάλουμε με λέιζερ στις δεξαμενές της Oil One την απαίτηση «ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ – Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΘΕΛΕΙ ΖΩΗ». Κύριε Τσίπρα, έμαθα ότι σε μερικές μέρες θα κάνετε κι εσείς συγκέντρωση εδώ. Συνυπογράφετε την απαίτηση που προβάλουμε τώρα στις δεξαμενές του κ. Μελισσανίδη; Θα πείτε κάτι για αυτές, εσείς που του δώσατε την άδεια! Αν δεν το κάνετε, τι προγραμματική συμφωνία να κάνουμε μαζί σας; Εκτός αν εννοείτε να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την ολιγαρχία για να ξαναγίνετε εσείς υπουργοί. Όχι, ευχαριστούμε, να λείπει!

ΠΡΟΣ ΚΚΕ: Επιτρέψτε μου συνοδοιπόροι να απευθυνθώ τώρα στο ΚΚΕ. Ειλικρινά και συντροφικά: Μας χαρακτηρίζετε ανάχωμα του συστήματος επειδή προτείνουμε λύσεις υπέρ των απροστάτευτων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ακόμα και στο σημερινό πλαίσιο. Ελπίζω να πρόκειται για παρεξήγηση. Τις λύσεις αυτές, όπως την Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων, δεν τις προτείνουμε φίλες και φίλοι του ΚΚΕ επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μία στο εκατομμύριο να τις δεχθεί η κυβέρνηση ή το Eurogroup. Τις προτείνουμε επειδή δεν θα τις δεχθούν κι έτσι θα κάνουν πολλούς μη ριζοσπαστικοποιημένους πολίτες να πουν: «Κάτσε μισό λεπτό. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν. Νόμιμο είναι. Τεχνικά γίνεται. Γιατί δεν το κάνουν;» Έτσι θα τους επιστρατεύσουμε στην Μαζική Ανυπακοή!

Το μήνυμά μας, λοιπόν, σε όποιον θέλει να μπει εμπόδιο στην ολιγαρχία είναι μήνυμα ενότητας. Θέλουμε να έχει συνέχεια στα πρόσωπα η ανακούφιση κι η ελπίδα που έφερε η συνυπογραφή του κειμένου εναντίον της αστυνομοκρατίας την 17 Νοέμβρη. Για αυτό, από αυτό το βήμα, καλούμε πολίτες, κινήματα και κόμματα σε ακηδεμόνευτη παλλαϊκή συστράτευση. Αλλά με στόχο να ανατρέψουμε την ολιγαρχία, όχι να ενσωματωθούμε σε αυτήν.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information