Loading...

DiEM25 – Κάλεσμα Ελπίδας, Λογικής & Αξιοπρέπειας. Παρασκευή 19 Μαΐου, Γήπεδο Σπόρτιγκ, 7.30μμ

15/05/2017 by

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΛΟΓΙΚΗΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ – DIEM25

Όσο εκείνοι ψηφίζουν τα μέτρα της δήθεν «αξιολόγησής» τους, εξαναγκάζοντας το Κοινοβούλιο σε έναν ακόμη αυτο-εξευτελισμό, εμείς, χωρίς θυμό αλλά με ανεξάντλητη αποφασιστικότητα, επαναφέρουμε την Ελπίδα, την Λογική και την Αξιοπρέπεια. Συγκεντρωνόμαστε για αυτό τον απλό λόγο στο Γήπεδο Σπόρτιγκ την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7.30μμ.

  • Αν πιστεύεις ότι το κλείσιμο της “αξιολόγησης” ήταν κάτι το θετικό, δεν υπάρχει λόγος να έρθεις
  • Αν πιστεύεις ότι τα χειρότερα πέρασαν, δεν υπάρχει λόγος να έρθεις
  • Αν πιστεύεις ότι τα υπάρχοντα κόμματα αρκούν, δεν υπάρχει λόγος να έρθεις
  • Αν πιστεύεις ότι η αναδιάρθρωση του χρέους και η έξοδος από την ύφεση εξασφαλίστηκαν, και πάλι δεν υπάρχει λόγος να έρθεις

Να έρθεις μόνο αν:

  • Βαρέθηκες την ίδια χιλιοπαιγμένη φάρσα
  • Αρνείσαι να αφεθείς στην απόγνωση
  • Πιστεύεις ότι ούτε το κατεστημένο ούτε ο λαϊκισμός έχουν την λύση
  • Θεωρείς ότι η λύση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα πατριωτική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή
  • Θέλεις να ακούσεις την πρόταση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του DiEM25 για μια Ελλάδα που αναπνέει σε μια δημοκρατική Ευρώπη

Η πολιτική πρόταση του DiEM25 για το τι πρέπει να γίνει άμεσα για να σταματήσει η Ελλάδα να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται, περιλαμβάνει δύο βασικούς στόχους:

  • Αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων
  • Δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι στόχοι αυτοί περνάνε μέσα από την αδιαπραγμάτευτη υιοθέτηση έξι μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκαν αναλυτικά και στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς όμως αυτό που το DiEM25 ονομάζει εποικοδομητική ανυπακοή τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί:

 

Όλα αυτά θα συζητηθούν στην εκδήλωση του DiEM25 στο Σπόρτιγκ την Παρασκευή 19 Μαΐου από τις 7.30μμ.

Σε τι διαφέρει μια εκδήλωση του DiEM25 από τις συνηθισμένες κομματικές εκδηλώσεις;

Πολυφωνία

Ομιλίες μελών από την Αθήνα θα εναλλάσονται με μηνύματα από μέλη του DiEM25 απ’ όλη την Ευρώπη. Ένα παράδειγμα από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη:

Συμμετοχή – Φωνή DiEM25 (DiEM Voice)

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα μπορεί να στέλνει μηνύματα, ερωτήσεις, τοποθετήσεις που θα προβάλλονται (σε πραγματικό χρόνο) στον χώρο – και θα τοιχοκολλούνται (σε χαρτιά Α4) στην έξοδο του γηπέδου. Έτσι, όλοι θα έχουν την δυνατότητα να μετατρέψουν την φωνή τους σε παρέμβαση-κείμενο.

Πέραν της δυνατότητας παρέμβασης που παράσχει αυτή η πλατφόρμα του DiEM Voice (που έρχεται στην Αθήνα μετά τη Ρώμη και το Βερολίνο) τα κείμενα-παρεμβάσεις σου θα συλλεχθούν ώστε: (α) Να γίνουν αντικείμενο συζήτησης στις ομάδες του DiEM25 ανά την Ελλάδα. Και (β) να σταλούν σε σημαντικούς καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη ώστε κάποιοι από αυτούς να εμπνευστούν έργα σχετικά με τους δικούς σου προβληματισμούς.

Τέχνη-Θέατρο

  • Η εκδήλωση στην Αθήνα θα ξεκινήσει με το θεατρικό έργο του Γ. Μανιώτη ”Το Δέντρο” σε ερμηνεία Νίκου Μαγδαληνού. Ένα έργο που λέει ό,τι αξίζει να ειπωθεί για την κρίση πριν απαντήσουμε πολιτικά, ως DiEM25, για τις δράσεις και τις πολιτικές που θα την τερματήσουν.

“Αφού μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς μετατρέπουμε το θέατρο  σε κοινοβούλιο.”

(Άλλωστε το DiEM25 ξεκίνησε σε ένα θέατρο,το θέατρο Volksbuhne της Γερμανίας.)

  • Το σκηνικό της εκδήλωσης είναι σχεδιασμένο από τον σημαντικό Ολλανδό εικαστικό, και ενεργό μέλος του DiEM25, Jonas Staal

Η τέχνη, το θέατρο και η μουσική δεν είναι, κατά το DiEM25, πολυτέλεια. Δίνουν απαντήσεις εκεί που η αναλυτική σκέψη έρχεται σε αδιέξοδα, τα οποία αδυνατεί να υπερβεί. Γι’ αυτό το DiEM25, ως κίνημα που ψάχνει απαντήσεις σε μια εποχή γεμάτη αδιέξοδα, επενδύει στην τέχνη, το θέατρο και στην μουσική.

Σε περιμένουμε στο Σπόρτιγκ την Παρασκευή στις 19.30

Δεν κάνουμε την χάρη σε εκείνους που διαλύουν την Ευρώπη και πνίγουν την Ελλάδα να μας βλέπουν ηττημένους και απαθείς.

 

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information