Loading...

Με την ματιά στο 2018: Ραδιοφωνικό μήνυμα από το DiEM25

05/01/2018 by

Το 2017 άφησε την Ελλάδα φτωχότερη και πιο συμβιβασμένη με την κρίση και την ερημοποίηση, μέσα σε μια Ευρώπη ανίκανη να αντιδράσει στην αποδόμηση και απαξίωσή της.

Το 2018 προμηνύεται η χρονιά που τρόικα και ολιγαρχία θα προσπαθήσουν να μονιμοποιήσουν και νομιμοποιήσουν τη χρεοδουλοπαροικία, τη μνημονιακή Ελλάδα, προσποιούμενοι το τέλος των μνημονίων, την ώρα που αλυσοδένουν τη χώρα στη μνημονιακή πρακτική για τα επόμενα 60 χρόνια.

Το 2018 στην Ευρώπη θα είναι άλλη μια χρονιά παράλυσης, άλλη μια χαμένη χρονιά, στο όνομα των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται ώστε η Ευρώπη να γίνει πηγή λύσεων, αντί για πηγή κρίσεων, δε θα γίνει απολύτως τίποτα πάλι, πέρα από τις γνωστές, ανούσιες, διακοσμητικές εξαγγελίες.

Αν το 2018 μας βρει απαθείς, αν οι πολίτες, όλοι εμείς, δεν αντιδράσουμε, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ερημοποιείται, να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται.

Γι αυτό, το Κίνημά μας για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Απελευθέρωση στην Ευρώπη και βέβαια στην Ελλάδα, βάζει μεγάλους στόχους για το 2018.

Δρομολογούμε τη ρήξη με την κρίση της Ευρώπης, δρομολογούμε τη ρήξη με την κρίση της Ελλάδας.

Πριν καλά καλά μπει η άνοιξη, στα τέλη Μαρτίου, θα γίνει η ιδρυτική συνδιάσκεψη του ελληνικού κόμματος του DiEM25, του οποίου το όνομα και μανιφέστο θα έχει ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλα, το DiEM25 δημιουργεί κομματικούς μηχανισμούς στη Γαλλία, Ιταλία, Δανία,Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ολλανδία, Κροατία, με νέες χώρες να προστίθενται.

Έτσι, στα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Παρίσι, σε πρωτεύουσες της Ανατολής και της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, το Πανευρωπαϊκό Κίνημα Ανυπάκουων Ευρωπαϊστών, που θα καταθέσει, για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία, μία ατζέντα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής για όλη την Ευρώπη, που βεβαίως θα αποτελέσει τη βάση της καμπάνιας μας για τις ευρω-εκλογές του Μαίου του 2019 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια Νέα Προοδευτική Συμφωνία για την Ευρώπη, θα δοθεί στους Ευρωπαίους πολίτες, σε όλους τους ψηφοφόρους, ως εναλλακτική του τοξικού δόγματος της ΤΙΝΑ (του δόγματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική).

Το κόμμα μας, που θα είναι αναπόσπαστο μέρος του πανευρωπαϊκού μας διεθνιστικού κινήματος, θα έχει το 2018 μόνο 2 αντιπάλους: τη χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας και την αναξιοπρέπεια που αυτή δημιουργεί, και τον καναπέ, που καθηλώνει δημοκράτες, πολιτικοποιημένους Έλληνες κι Ελληνίδες, που έχουν απηυδήσει με το πολιτικό μας σύστημα.

Το 2018 θα καταθέσουμε, θα δώσουμε την εναλλακτική που τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, μαζί με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, αρνουνται ότι υπάρχει, και θα αφήσουμε το λαό μας να αποφασίσει. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού. Χωρίς πάθη, χωρίς θυμό αλλά με την έφεση για μια εθνική και πανευρωπαϊκή συμφιλίωση στη βάση του Ορθολογισμού και του Ανθρωπισμού.

Χρόνια πολλά σε όλους, φίλους, αντιπάλους και ιδίως στους κριτικά ιστάμενους!

Γιάνης Βαρουφάκης – DiEM25

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information