Loading...

Προοδευτικό μέτωπο; Μα για αυτό δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ25!

13/01/2021 by

Έχει ενδιαφέρον: Καιρό τώρα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ μας λένε ότι πρέπει να πάρουμε θέση. Είμαστε υπέρ του προοδευτικού μετώπου; Κι όταν χτες απάντησα διεξοδικά, θυμίζοντας ότι από την 9η Μαΐου το ΜέΡΑ25 καλεί σε παλλαϊκή προοδευτική συστράτευση εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξάφνου… σιωπή. Ούτε ένα μέσο προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σχόλιο μίας ή ενός από τους συνήθως λαλίστατους εκπροσώπους του Συριζαϊκού χώρου. Τίποτα. Μόνο Μητσοτακικά μέσα σχολίασαν, μέσα από το γνωστό παραμορφωτικό πρίσμα τους. Εμείς, περιμένουμε. Θυμίζοντας άλλη μια φορά ότι ο λόγος που δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ25 ήταν ακριβώς αυτός: Να ξανα-υπάρξει προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης μετά την συνθηκολόγηση του 2015 που απομάκρυνε από την πολιτική, πικραίνοντας και πνίγοντας την ελπίδα μέσα τους, συνοδοιπόρους χωρίς τους οποίους προοδευτική διακυβέρνηση δεν νοείται.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 ΣΕ 189 ΛΕΞΕΙΣ

Το ΜέΡΑ25 από την 9η Μαΐου καλεί σε παλλαϊκή προοδευτική συστράτευση εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό το προσκλητήριο γίνεται καθημερινά πιο επίκαιρο, και μαζί του το ερώτημα: Στη βάση ποιων πολιτικών θα οικοδομηθεί η συστράτευση αυτή;

Αυτό το προσκλητήριο γίνεται καθημερινά πιο επίκαιρο, και μαζί του το ερώτημα: Στη βάση ποιων πολιτικών θα οικοδομηθεί η συστράτευση αυτή;

Ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος να προστατευθούν οι περιουσίες των μικρομεσαίων είναι η κατάργηση του «ΗΡΑΚΛΗ». Γνωρίζουμε ότι το στρίμωγμα της φοροδιαφυγής των ολιγαρχών απαιτεί ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας επί της φορολογικής αρχής και του φορολογικού λογισμικού. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο περιορισμός των λουκέτων προαπαιτεί βαθιά κουρέματα φόρων και χρεών. Τέλος, η καταπολέμηση της φτώχειας απαιτεί ένα 10% του ΑΕΠ ετησίως.

Ξέρουμε και κάτι άλλο: Η πιθανότητα η τρόικα να συναινέσει είναι μηδενική. Συνεπώς, κυβέρνηση που απορρίπτει εκ προοιμίου την σύγκρουση με την τρόικα μόνο προσχηματικά προοδευτική μπορεί να είναι. Αυτό το γνωρίζουν οι προοδευτικοί πολίτες και δεν θα συστρατευτούν με κόμματα που είτε υποστηρίζουν ότι έσωσαν την χώρα με μνημόνια είτε αρνούνται ακόμα και να διανοηθούν ένα ΟΧΙ στην τρόικα – αλλά και στις Μόριες, στις εξορύξεις κλπ που έγιναν στο όνομα προηγούμενων «προοδευτικών διακυβερνήσεων».

Ναι λοιπόν στην παλλαϊκή συστράτευση, αλλά στη βάση των ελάχιστων που απαιτεί μια προοδευτική ανατροπή υπέρ των πολλών.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information