Loading...

Το γλυκό μας χρέος στον Μανόλη Γλέζο – Συνέδριο #1

20/06/2021 by

Το χρέος μας στον Μανόλη Γλέζο, ανεκτίμητο. Από τα όμορφα, γλυκά χρέη.  Το 1ο μας Συνέδριο τίμησε με την παρουσία της η Τζόρτζια Αργυροπούλου, η σύντροφος του Μανόλη. Μετά από συντομότατο βίντεο που μας τον έφερε ακόμα πιο κοντά μας, η Τζόρτζια είπε δυο λόγια:

Στην ομιλία του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε κι εκείνος δυο λόγια. Δυό λόγια εξομολογητικά. Κάνοντας αυτοκριτική, εξήγησε ότι την 20η Φεβρουαρίου του 2015, ο Μανόλης διέκρινε κάτι μεγάλο, κάτι σημαντικό, κάτι καταστροφικό, κάτι που ο ίδιος δεν είχε δει:

 

Καλησπέρα Τζώρτζια. Σε ευχαριστώ και προσωπικά που είσαι εδώ απόψε κι έτσι κάνεις ακόμα πιο έντονη την έτσι-κι-αλλιώς έντονη παρουσία του Μανόλη ανάμεσά μας. Μέσα σ’ όλα που από κοινού χρωστάμε στον Γλέζο, του χρωστώ ένα προσωπικό χρέος. Ήταν 20η Φεβρουαρίου του 2015. Μόλις είχα βγει από το Eurogroup, κατάκοπος αλλά ικανοποιημένος που είχα εξασφαλίσει ένα 4μηνο για να προετοιμάσουμε την ρήξη – ένα 4μηνο απαραίτητο για το παράλληλο σύστημα πληρωμών και, ναι, αν χρειαζόταν, την δραχμή. Τότε, εκείνη τη μέρα, έμαθα ότι ο Γλέζος, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο μας που είχε στηρίξει την κυβέρνησή μας. Ο οικουμενικός, ο διαχρονικός παρτιζάνος διέκρινε εκείνο που δεν είχα δει! Είχε δει ότι το 4μηνο που νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσαμε για να προετοιμάσουμε την ρήξη, ώστε να μην χρειαστεί καν να την κάνουμε, η ηγεσία μας το ήθελε για να προετοιμάσει, πίσω από την πλάτη σας, πίσω από την πλάτη μου, την συνθηκολόγηση. Εμείς κοιτάζαμε στα μάτια την τρόικα και της παίρναμε τα μέτρα. Η ηγεσία όμως κοίταζαν εμάς όλους ως το εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ο Μανόλης, μαζί με τον Μίκη πρέπει να πω, το είχαν δει.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information