Loading...

Εγκαταλείποντας τους Παλαιστίνιους εγκαταλείπουμε την Ελλάδα, χάνουμε ερείσματα, συνθηκολογούμε – Συνέδριο #2

20/06/2021 by

Ο Ρότζερ Γουότερς το έθεσε συνοπτικά και άμεσα στο βίντεο που έστειλε στο 1ο μας Συνέδριο: “Δεν θα ξεκουραστούμε αν δεν απελευθερωθούν πρώτα οι άνθρωποί μας”, εννοώντας τους Παλαιστίνιους όχι απλά ως έναν υπόδουλο λαό αλλά ως σύμβολο κάθε ανθρώπου που στερείται τη λεφτεριά. Ή όπως είχε πει ο μεγάλος Έντουαρντ Σαΐντ, για να απελευθερωθεί ο λαός της Αμερικής, οι Ισραηλινοί, οι ευρωπαίοι, ο κόσμος όλος, πρέπει πρώτα να απελευθερωθεί ο λαός της Παλαιστίνης.

Δείτε στο βίντεο αυτό το μήνυμα του Ρότζερ, την απονομή του Μετάλιου της Ελευθερίας από τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάζι στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, και ακούστε τι είπε ο Γραμματέας για το αίσχος – και την επικινδυνότητα – της εξάρτησης της Ελλάδας από το άρμα του Ισραήλ. [Βλ. πιο κάτω το γραπτό κείμενο]

 

Καλησπέρα κ. Πρέσβη, καλησπέρα φίλε Μαρουάν. Στα λόγια της Σοφίας, στα λόγια του Roger Waters, θα προσθέσω λίγα λόγια κι εγώ, λόγια δανεικά:

Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα
ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ
νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα
ἄλλα χέρια δυνατά.

Ἄλλός σοῦ ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια,
ἀλλ’ ἀνάσασι καμμιά·
ἄλλος σου ἔταξε βοήθεια
καὶ σὲ γέλασε φρικτά.

Ἄλλοι, ὀϊμέ, στὴ συμφορά σου
ὀποῦ ἐχαίροντο πολύ,
«σύρε νὰ ‘βρῃς τὰ παιδιά σου,
σύρε», ἔλεγαν οἱ σκληροί.

Σαν να αναφερόταν στον λαό σου, στους Παλαιστίνιους, ο Διονύσιος Σολωμός Μαρουάν. Εμείς οι έλληνες, ξέρουμε καλά τι σημαίνει κατοχή και εθνοκάθαρση. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ θα ανεχόμαστε κυβερνήτες που εναγκαλίζονται με τους διάφορους Νετανιάχου, γελώντας φρικτά τα θύματα του αποικιακού εποικισμού και κάνοντας τα στραβά μάτια στο κράτος-απαρτχάιντ που στήνει το Ισραήλ;

Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε ηθικές εκπτώσεις, να πούμε κι εμείς στην Παλαιστίνια μάνα «σύρε νὰ ‘βρῃς τὰ παιδιά σου», να δώσουμε λευκή επιταγή στην Exxon-Mobil και στους εμπόρους όπλων, γιατί – έτσι μας λένε – θωρακίζουμε την χώρα εξ Ανατολών. Σοβαρά; Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Όπως πριν 200 χρόνια η πραγματική δύναμη δεν ήρθε από την συμπόρευση με την Ιερά Συμμαχία, αλλά από τον αγώνα τον σκληρό που ενέπνευσε τους Ανυπάκουους Φιλέλληνες διεθνώς, έτσι και σήμερα εγκαταλείποντας τους Παλαιστίνιους εγκαταλείπουμε την Ελλάδα, εγκαταλείπουμε τον Σολωμό, εγκαταλείπουμε την πραγματικότητα ότι τα πραγματικά ερείσματα τα φέρνει η συμπόρευση με το Δίκιο.

Για να μην υπάρξει αμφιβολία, όταν ένας Εβραίος, όταν μία Εβραία νιώσει την παραμικρή απειλή επειδή είναι Εβραίος, επειδή είναι Εβραία, είμαι έτοιμος να φορέσω – εδώ στην καρδιά μου – το Άστρο του Δαυίδ ως δείγμα αλληλεγγύης, συστράτευσης και συμπόρευσης με κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει τον αντισημιτισμό. Όμως, για τον ίδιο λόγο που μπροστά στο δηλητηριώδες πέπλο του αντισημιτισμού δηλώνω Εβραίος, δηλώνω Παλαιστίνιος μπροστά στο σιδηρόφρακτο κράτος του Απαρτχάιντ που στήνει το Ισραήλ στην Ιστορική Παλαιστίνη.

Για αυτό, από αυτό το βήμα ανακοινώνω ότι, θα καταθέσω προς συζήτηση και ψήφιση από το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο πρόταση πολιτικής που θα καταστήσει το ΜέΡΑ25 το πρώτο ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο ζητά από την ΕΕ, αφ’ ενός, άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και, αφ’ ετέρου, κυρώσεις, ακύρωση όλων των αμυντικών συμφωνιών, απόλυτο εμπάργκο όπλων και επιλεκτικό εμπορικό εμπάργκο του κράτους του Ισραήλ έως ότου αναγνωριστούν ίσα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους που ζουν στο Ισραήλ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη – κάτι που απαιτεί βέβαια την κατάργηση του κράτους του Απαρτχάιντ και την πλήρη άρση του αποκλεισμού της Γκάζα.

 

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information