Loading...

Το μήνυμα ελπίδας του ΜέΡΑ25 το βράδυ των εκλογών του 2019

08/07/2019 by

Όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός την ημέρα των εκλογών, συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ για την νίκη τους. Μια νίκη που δρομολογήθηκε το βράδυ του Δημοψηφίσματος όταν, μετά το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού, το οποίο έστελνε Νέα Δημοκρατία και λοιπές Μνημονιακές δυνάμεις στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ο κ. Τσίπρας τους ανέσυρε συγκαλώντας Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπου τους ζήτησε να τον βοηθήσουν στην ανατροπή του ΟΧΙ και την μετατροπή του σε ΝΑΙ.

Θυμίζουμε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι η νίκη τους οφείλεται αποκλειστικά σε ψήφο αρνητική καθώς ο λαός μας, άλλη μια φορά, ανέτρεψε κυβέρνηση που του επέβαλε Μνημόνια – κλείνοντας ένα κεφάλαιο της Μνημονιακής Ελλάδας και ανοίγοντας ένα άλλο, πιο σκοτεινό.

Μοναδική αχτίδα φωτός σε αυτή την νύχτα που κράτησε τόσο πολύ η είσοδος του ΜέΡΑ25 στο Κοινοβούλιο και η έξοδος της Χρυσής Αυγής.

Δεσμευόμαστε ότι, τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα αρθρώνουμε τον εποικοδομητικό, προγραμματικό λόγο που οι πολίτες εκτίμησαν στην προεκλογική περίοδο.

Από την Δευτέρα το πρωί, το ΜέΡΑ25 ξεκινά μονομέτωπο, ανένδοτο αγώνα εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας που σχεδιάζει να χτίσει η ηγεσία της ΝΔ πάνω στο 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ως μέρος του πρώτου ενιαίου πανευρωπαϊκού κινήματος, του DiEM25, το ΜέΡΑ25 θα εργαστεί μαζί με τους συνοδοιπόρους μας σε όλη την Ευρώπη για να ανατρέψουμε τον διττό αυταρχισμό που πλήττει τους πολίτες: τον αυταρχισμό της τρόικας και του ολιγαρχικού κατεστημένου και τον αυταρχισμό της ρατσιστικής Ακροδεξιάς που τρέφεται από τις πολιτικές του εν λόγω κατεστημένου.

Το ποσοστό που λάβαμε είναι ένας μικρός αριθμός. Όμως, είναι ταυτόχρονα αρκετά μεγάλος για να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό – όπως ένα μικρό κεράκι του οποίου το ισχνό φως μπορεί και διαπερνάει το σκοτάδι.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information