Loading...

Ημέρα της Γυναίκας: Το διαρκές έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί

08/03/2021 by

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα. Καλό είναι εμείς οι άντρες, τουλάχιστον σήμερα, να σιωπούμε δίνοντας το λόγο στις γυναίκες να μιλήσουν. Σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας 2021, με την αστυνομική βία σε ξέφρενη εξέλιξη, θέλω όσο μπορώ να δώσω τον “λόγο” (και την εικόνα) στις γυναίκες που ο σημερινός Υπουργός  “Προστασίας” διέσυρε με τρόπο μοναδικά εγκληματικό το 2012 – χωρίς ποτέ η “καλή” κοινωνία να τον εγκαλέσει. Ευτυχώς, τη φωνή των γυναικών που κατέστρεψε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον κ. Λοβέρδο, την κατέγραψε ο φακός και το μικρόφωνο της Ζωής Μαυρουδή στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Ερείπια: Το χρονικό μιας διαπόμπευσης». Αξίζει, σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας 2021, να ξανα-ακουστούν αυτές οι φωνές – να το (ξανα)δούμε.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Η πραγματική δύναμη της Χρυσής Αυγής έγινε αισθητή για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012, όπου θα κατέγραφε την πρώτη εκλογική επιτυχία της μπαίνοντας στην Βουλή. Εκφράστηκε υπό τη μορφή διάταξης του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στελέχους και υπουργού για πολλά έτη του ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τον συνάδελφό του Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό τότε Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οργάνωσαν εκστρατεία σύλληψης και στοχοποίησης των πλέον αδύναμων γυναικών. Οι δύο υπουργοί έδωσαν εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνει γυναίκες που έμοιαζαν να εκδίδονται, να προσάγονται στους αστυνομικούς σταθμούς, να υποβάλλονται διά της βίας σε τεστ για τον ιό του HIV, και στην περίπτωση που το τέστ έβγαινε θετικό, χωρίς καμία αρωγή, νομική ή ψυχολογική προς το ανθρώπινο ράκος που βρισκόταν πεταμένο στο αστυνομικό κελί, να αναρτάται η φωτογραφία τους στον ιστότοπο του υπουργείου, έτσι ώστε να προειδοποιούνται οι… «νοικοκυραίοι» πελάτες τους! Μάλιστα εκείνες της εβδομάδες ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθύνθηκε σε συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών «ενημερώνοντας» το εμβρόντητο ακροατήριό του ότι οροθετικές ιερόδουλες από την Αφρική έθεταν σε κίνδυνο έλληνες «οικογενειάρχες».16

Με μία μόνο κίνηση οι δύο “σοσιαλιστές” υπουργοί παραβιάσαν τις πολύτιμες αρχές και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που η φιλελεύθερη, ευνομούμενη δημοκρατία πήρε δεκαετίες, αιώνες, να εισάγει. Για ποιο λόγο; Για να διασωθούν εκλογικά οι ίδιοι στις εκλογές που ερχόντουσαν από την επερχόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ, απόρροια της αποφασιστικότητας με την οποία ο ελληνικός λαός ήταν έτοιμος να τιμωρήσει το το ΠΑΣΟΚ για την υποταγή του, κατ’ αρχάς, στην Πυραμιδική Μεγέθυνση (1998-2008) που έφερε η δημιουργία της ευρωζώνης και, πιο πολύ ακόμα, για την Πυραμιδική Λιτότητα του 1ου Μνημονίου (Μάιος 2010) που έδεσε την χώρα στο άρμα της χρεοδουλοπαροικίας. Το μόνο που σκαρφίστηκαν οι δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ώστε να σώσουν τους εαυτούς τους από την εκλογική κατάρρευση, ήταν η επένδυση στον ηθικό πανικό που έσπερνε η Χρυσή Αυγή εναντίον του «άλλου», του «ξένου», και δη της «ξένης γυναίκας» που απειλούσε τον ντόπιο αρσενικό «νοικοκυραίο» ο οποίος απαιτούσε το δικαίωμά του να την χρησιμοποιεί με… ασφάλεια.

Απόσπασμα από το “Η Αρπαγή της Ευρώπης” , Κεφάλαιο 7, Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη, 2017

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information