Loading...

Το κόστος του Grexit μικρότερο της Χρεοδουλοπαροικίας εντός του ευρώ – Συνέδριο #7

20/06/2021 by

Ο μπαμπούλας του Grexit, ο Μνημονιακός Λαϊκισμός και η θέση του ΜέΡΑ25 για ευρώ & εθνικό νόμισμα

Κάθε φορά που το ΜέΡΑ25 μιλά για ανυπακοή στην τρόικα η κουβέντα πάει, φυσιολογικά, στο ευρώ και τον μπαμπούλα του Grexit. Η Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜέΡΑ25 πιο ξεκάθαρη δεν μπορούσε να είναι: «Η Ελλάδα», λέει «δεν έπρεπε να έχει εισέλθει στην ευρωζώνη.» Πιο κάτω αναφέρει το μεγάλο κόστος του Grexit. Τί σημαίνει όμως αυτό; Τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit; Ναι σε όλα για το ευρώ; Όχι βέβαια. Αυτά τα λέει το Μνημονιακό Τόξο: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛΛ συμφωνούν ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην χώρα, «καταστροφή» την ονομάζουν, είναι η έξοδος από το ευρώ.

Για το ΜέΡΑ25 ο πρωταρχικός στόχος είναι η απόδραση από την Χρεοδουλοπαροικία. Ναι, δε θέλουμε το Grexit. Θα κοστίσει. Όμως την καταστροφή την ζήσαμε ήδη. Την ζούμε όλο και πιο έντονα. Όταν το 2010 αναφερόμουν στο Grexit ως καταστροφικό, η καταστροφή στην οποία αναφερόμουν ήταν μικρότερη από αυτή που ζήσαμε χωρίς Grexit. Μεγαλύτερη καταστροφή από την διαιώνιση της Χρεοδουλοπαροικίας εντός του ευρώ δεν υπάρχει!

Τι σκοπεύει λοιπόν να κάνει το ΜέΡΑ25 αν ο λαός μας δώσει την ευκαιρία; Πρώτον, το 2015 δεν θα επαναληφθεί! Καμία διαπραγμάτευση. Θα νομοθετήσουμε μονομερώς την Ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου για την Προστασία των Πολιτών – πράγματα που είναι συμβατά με το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά όχι με τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Κι αν η τρόικα μας κλείσει τις τράπεζες; Θα μετατρέψουμε αμέσως το Σύστημα Δημοσιονομικών Συναλλαγών ΔΗΜΗΤΡΑ, που το θέλουμε έτσι κι αλλιώς, είτε είμαστε στο ευρώ είτε όχι, σε εθνικό νόμισμα – αρχικά αποκλειστικά ψηφιακό και αργότερα και χάρτινο.

«Νάτους πάλι», ακούμε ήδη το Μνημονιακό Τόξο να ουρλιάζει. «Θέλουν να μας φέρουν πίσω στο 2015. Πάλι Κούγκι και Ζάλογγο. Πάλι περιπέτειες που διακινδυνεύουν την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.»

  • Κύριε Μητσοτάκη, περιπέτεια δεν ήταν το Κούγκι και το Μεσολλόγγι, ο Γοργοπόταμος ή το Πολυτεχνείο. Περιπέτεια ήταν η Τουρκοκρατία, η Κατοχή κι η Χούντα!

  • Κύριε Τσίπρα, αυταπάτη δεν είναι η σύγκρουση με την τρόικα και την ολιγαρχία. Αυταπάτη είναι η υπόσχεσή σας ότι την λιτότητα θα την διώξει η λιτότητα, ότι οι πολλοί θα αναπνεύσουν μέσα από την «προοδευτική» τήρηση των Μνημονιακών δεσμεύσεων, των φαιδρών φορολογικών συντελεστών – το «ανέκδοτο» για έξοδο από τα Μνημόνια.

Περιπέτεια και αυταπάτη μαζί είναι η Χρεοδουλοπαροικία!

Όσο για την φαιδρή κατηγορία του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού: Για ακούστε τα Eurogroup του ‘15 στο euroleaks.mera25.gr να δείτε ποιος κατέθετε σοβαρές, τεχνοκρατικά άρτιες προτάσεις καθόλα συμβατές με το ευρωπαϊκό δίκαιο και υπέρ του συμφέροντος της πλειοψηφίας των ευρωπαίων. Και ποιοι συμπεριφέρονταν σαν τραμπούκοι, απειλούσαν, και αρνούνταν να καταθέσουν την οποιαδήποτε λογική πρόταση.

Ευρωπαϊστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της Ευρώπης, Μέρκελ, Ρέγκλιγκ, Ντάιζελμπλουμ, Σόιμπλε και Βίζερ; Οι ευρωλάγνοι λαϊκιστές που υπόσχονται τα πάντα σε όλους υπό τον όρο της υποταγής, ψυχή τε και σώματι, στην σύγχρονη Ιερά Συμμαχία; Όχι ευρωπαϊστές-διεθνιστές είμαστε εμείς που καταθέτουμε θεσμικά άρτιες λύσεις υπέρ της πλειοψηφίας των ευρωπαίων Νότου & Βορρά!

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information