Loading...

Απαίτηση των Καιρών η Νέα Μεγάλη Αγωνιστική Αριστερά που οικοδομεί το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ – η τελευταία μου ομιλία στη Βουλή πριν τις εκλογές

20/04/2023 by

Το ΜέΡΑ25 έφερε το ΟΧΙ στη Βουλή τον Ιούλιο του 2019. Στα τέσσερα χρόνια από τότε, το ΜέΡΑ25 όχι μόνο τίμησε εκείνο το ΟΧΙ αλλά και έδωσε δείγματα διακυβέρνησης καταθέτοντας σχέδια νόμου, τροπολογίες και θέσεις που απαντούν στο ερώτημα “Τί θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σήμερα, σε αυτό το σαθρό σύστημα, υπέρ των πολλών;” Τέλος, μετά το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό μας, βάλαμε τις βάσεις της προγραμματικής, μετωπικής, ενότητας της Αριστεράς που δεν ξεπουλήθηκε, που δεν ενδιαφέρεται για μια θέση στο τραπέζι των ολιγαρχών, που δεν υποτάσσεται. Αποτέλεσμα τα ενωτικά ψηφοδέλτια του «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» – την φιλοσοφία του οποίου ανέπτυξα για τελευταία φορά στη Βουλή στην πιο κάτω ομιλία – λίγο πριν κλείσει προ των εκλογών. Η ανταπόκριση της Νεολαίας, του κόσμου της εργασίας, της διανόησης, των τεχνών και των κινημάτων είναι συγκινητική. Δίνει σε όλες και όλους μας τη βάσιμη ελπίδα ότι το «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» θα αποδειχτεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται ήδη η Νέα Μεγάλη Αγωνιστική Αριστερά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 21ης  ΜΑΗ 2023

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κλείνουμε σήμερα δυστυχώς με μια τροπολογία η οποία αποδεικνύεται νάρκη στα θεμέλια αυτού που έχει μείνει από την πληγωμένη, καταρρακωμένη, αστική δημοκρατία του τόπου.

Κύριε Βορίδη, για μας δεν είναι ούτε θέμα υπολογισμού, ούτε θέμα αριθμητικής. Είναι θέμα αρχής για το ΜέΡΑ25. Είναι θέμα αρχής να μην επιτρέψουμε στην εξουσία είτε αυτή είναι νομοθετική, είτε είναι δικαστική να αποφασίζει σε ποιους θα δώσει και από ποιους θα στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα Κασιδιάρη σήμερα, το επόμενο ναζιστο-φασιστικό μόρφωμα που θα προκύψει διεκδικώντας την ψήφο συμπολιτών μας που η κρίση τούς έκανε να πέσουν στην παγίδα του τυφλού μίσους, κάθε φασίζον κόμμα το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ ταμένοι να το εξαφανίσουμε, αλλά να το εξαφανίσουμε στην κάλπη με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες, που αυτοί οι φασίστες θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να ακολουθούμε, που θέλουν να μας βάλουν στον γύψο.

Διότι αρχή του ΜέΡΑ25, κύριε Βορίδη, και θα το πω άλλη μια φορά, είναι η εξής. Δεν γίνεται στην προσπάθειά σου να σώσεις τη Δημοκρατία από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν, εσύ ο ίδιος, εσύ η ίδια να την ακρωτηριάζεις.

Ελπίζω να μου επιτρέψετε, κύριε Υπουργέ, χωρίς καμία διάθεση για ρεβανσισμό ή για αναπόληση του παρελθόντος, αλλά νομίζω επειδή έχει ιστορική σημασία. Ήσασταν Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ. Αυτό έχει σημασία, γιατί εσείς έρχεστε εδώ με μια σειρά από τροπολογίες που βασίζονται στην ιδέα της πραγματικής ηγεσίας του κόμματος Κασιδιάρη. Ήσασταν στην ΕΠΕΝ. Τι ήταν η ΕΠΕΝ; Ήταν ένα κόμμα με εικονικό αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη και πραγματικό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Ίσως η τροπολογία που φέρατε, και τώρα την τροποποιείτε ακόμη περισσότερο, να μην είναι τίποτα άλλο από μια φροϋδική ολίσθηση, μια κίνησή σας να ξεπλύνετε το γεγονός ότι ήσασταν σε ένα τέτοιο κόμμα με εικονική ηγεσία. Είτε αυτό είναι, είτε το άλλο. Δεν υπάρχει άλλη λογική. Η άλλη λογική είναι η κυνική επιστράτευση της συσσωρευμένης εμπειρία σας στον χώρο της Ακροδεξιάς για να πάρετε μερικά ψηφαλάκια από αυτή τη δεξαμενή. Δεν έχει όμως σημασία. Είτε πρόκειται για φροϋδικό ολίσθημα, είτε πρόκειται για κυνική τακτική, το αίμα νερό δεν γίνεται.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές και Βουλεύτριες της Νέας Δημοκρατίας, ανεχτήκατε, εκθρέψατε και συμπεριλάβετε στους κόλπους σας τον ακροδεξιό εσμό και τολμάτε να κατηγορήσετε την Αριστερά ότι κλείνουμε το μάτι στο κόμμα Κασιδιάρη. Έτσι είστε όμως, είναι στη φύση σας.

Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από έναν Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του που αναπαράγουν στη δημόσια ζωή το ρατσισμό, χτίζοντας φράχτες αλά Τραμπ και αποκαλώντας λαθροεισβολείς τους κολασμένους της γης που με κίνδυνο της ζωής τους ψάχνουν στον ήλιο μοίρα, όπως έκαναν τόσες γενιές Ελλήνων μεταναστών.

Ως ΜέΡΑ25 δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα πετύχει και πετυχαίνει η απαγόρευση σας, αλλά ούτε θα γίνουμε συνεργοί στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορείτε με μία απαγόρευση να φωτογραφίσετε αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς αυτό να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση, δεδομένου μάλιστα ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάθε 23η Αυγούστου τσουβαλιάζει τον φασισμό και τον κομμουνισμό, ξεχνώντας ότι χωρίς τους κομμουνιστές ο φασισμός θα είχε επικρατήσει από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια και πιο πέρα.

Βέβαια, υπάρχει προϊστορία, τέσσερα χρόνια προϊστορία. Σήμερα, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης και της Συμπολίτευσης, αυτή η τροπολογία έρχεται να προστεθεί σε επτά πληγές που έχετε ήδη καταφέρει στο σώμα αυτού που έχει μείνει από την αστική μας δημοκρατία. Ποιες είναι οι επτά πληγές;

Πρώτη πληγή, πάλι με τον κ. Βορίδη, νομοθετήσατε την ουσιαστική κατάργηση της πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια των δήμων καταργώντας τα στην πράξη.

Δεύτερη πληγή σε μία περίοδο που η αστυνομία σας έδερνε, έτσι για να δέρνει, τη 17η Νοέμβρη του 2020 στείλατε εκατοντάδες νέα παιδιά αστυνομικούς να καταστρατηγήσουν το συνταγματικό δικαίωμα μιας χούφτας Βουλευτών του ΜέΡΑ25 να περπατήσουμε στη Βασιλίσσης Σοφίας, τιμώντας το Πολυτεχνείο.

Τρίτη πληγή, πλήξατε ανεπανόρθωτα τη διάκριση των εξουσιών σηματοδοτώντας στους ανώτατους δικαστές αυτής της χώρας ότι αν βγάζουν αποφάσεις της αρεσκείας σας μπορεί και να τους εξασφαλίσετε μια πολύ όμορφη καρεκλούλα. Αυτό κάνατε, μετακομίζοντας εν ενεργεία Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Προεδρία της Δημοκρατίας με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτη πληγή, εξευτελίσατε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση το Συμβούλιο της Επικρατείας αγνοώντας τις αποφάσεις του για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

Πέμπτη πληγή, ανεχτήκατε όλοι και όλες σας αντίθετα με τους συνοδοιπόρους σας, τους χριστιανοδημοκράτες της Αυστρίας, έναν Πρωθυπουργό -τον ανεχτήκατε τον κύριο Μητσοτάκη- έναν κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος έχοντας αναλάβει 100% της ευθύνης της ΕΥΠ πιάστηκε στα πράσα να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του, δημοσιογράφους, Υπουργούς του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έκτη πληγή, όταν η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή πήγε να ελέγξει τον κατεργάρη Πρωθυπουργό, που νόμιζε ότι η ΕΥΠ φτιάχτηκε για πάρτη του, για να τον εξυπηρετεί, τολμήσατε να κινηθείτε εναντίον του Προέδρου αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής.

Και έβδομη πληγή, κύριε Βορίδη, καμία συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με κανέναν ανώτατο δικαστή ποτέ, για κανένα λόγο δεν είναι επιτρεπτέα. Ποτέ!

Εάν συναντηθεί ανώτατος δικαστής του Supreme Court της Αμερικής με οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης αμέσως διώκεται και το στέλεχος της κυβέρνησης και ο ανώτατος δικαστής. Τι να συζητήσουν; Το πώς θα διοργανωθεί η συζήτηση στον Άρειο Πάγο; Σοβαρολογείτε; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την τετραετία αυτή σημειώνοντας ότι πριν τέσσερα χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, αναλάβατε τα ηνία μιας χρεοδουλοπαροικίας που οικοδομήσατε μαζί τα τρία μεγάλα κόμματα ελέω τεσσάρων μνημονίων. Και τι πετύχατε αυτά τα τέσσερα χρόνια; Τι είναι αυτό που θα μείνει στην οικονομική ιστορία, στην κοινωνική ιστορία, στην ιστορία αυτού του τόπου;

Βαθύνατε το χρέος της χρεοδουλοπαροικίας. Κάνατε κανονικότητα τη δουλικότητα και καταστήσατε την Ελλάδα παροικία – αποικία αρπακτικών ταμείων, επενδυτών που αγοράζουν, αλλά δεν επενδύουν, επενδυτών που τους δίνετε λεφτά των πολιτών για να αγοράζουν και βέβαια του ΝΑΤΟ που απεργάζεται πολέμους που υπονομεύουν την ασφάλεια του λαού μας και της ευρύτερης περιοχής την ώρα που ενισχύουν και σταθεροποιούν εγκληματίες, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οι Αζόφ και το κακό συναπάντημα.

Αυτά εδώ στο εσωτερικό της χώρας στα πάτρια. Και στην εσπερία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποια ήταν η συνεισφορά σας σε αυτή την τετραετία, εσείς που το παίζετε και ευρωπαϊστές μάλιστα;

Παρεμπιπτόντως σε κανάλι από το οποίο το ΜέΡΑ25 είμαστε αποκλεισμένοι τέσσερα χρόνια -τιμή μας και καμάρι μας- καλή δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ΜέΡΑ25, στη συνέντευξη με τον κ. Τσίπρα, λέγοντας αυτολεξεί ότι -και εδώ είναι μέσα σε εισαγωγικά, κύριε Ρουσόπουλε- «το ΜέΡΑ25 εμφανίζεται να είναι ένα κόμμα σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την ευρωπαϊκή προοπτική». Αυτό, ξέρετε, είναι ενδιαφέρον για μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξέρετε κάποιο άλλο κόμμα εδώ στη Βουλή πέραν του ΜέΡΑ25, που έχουμε εκατόν τριάντα χιλιάδες μέλη από όλη την Ευρώπη Γερμανούς, Ιταλούς, Ιρλανδούς που έχουν δικαίωμα ψήφου και που θα ψηφίσουν στις επόμενες δύο εβδομάδες υπέρ ή εναντίον των υποψηφιοτήτων για τα Γρεβενά, για τη Ρόδο, για την Κρήτη, για τη Β3΄ Αθηνών, ξέρετε εσείς κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κόμμα με τέτοια δομή και εσωτερική πανευρωπαϊκή δημοκρατία; Πείτε το μου.

Ποιο άλλο κόμμα εδώ μέσα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχει παραρτήματα με το όνομα ΜέΡΑ25 στη Γερμανία όπου θα κατεβούν οι σύντροφοί μας με το όνομα ΜέΡΑ25 στις πολιτειακές εκλογές της Βρέμης σε δύο εβδομάδες, με το ίδιο όνομα ΜέΡΑ25 στην Ιταλία;

Τελικά προκύπτει το ερώτημα: Τι εστί ΕυρώπηΓιατί δεν υπάρχει μία Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε, όπως δεν υπάρχει μία Ελλάδα. Πάντα υπήρχε η Ευρώπη του Μέτερνιχ κόντρα στην Ευρώπη των φιλελλήνων. Πάντα εδώ υπήρχαν δικοί μας που έσκουζαν: «Βάστα Μέτερνιχ ή βάστα Γερούν» κόντρα σε πατριώτες διεθνιστές που κατανοούσαν την ευρωπαϊκή προοπτική ως αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης κόντρα στα διευθυντήρια, κόντρα στις τρόικες, κόντρα στους Μέτερνιχ, κόντρα στους Γερούν.

Για να μην μιλάω, όμως, μόνο ιστορικά και θεωρητικά επί του πρακτέου ποια είναι τα μεγάλα πράγματα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη; Το 2019 εμείς το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 πανευρωπαϊκά σε έντεκα χώρες ταυτόχρονα κατεβήκαμε με ένα μανιφέστο, μία πρόταση οικονομικής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής, οικολογικής πολιτικής την Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη. Αυτό που πέρασε στις Βρυξέλλες η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μια σκιά της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη που εμείς καταθέσαμε και κατεβήκαμε στις ευρωεκλογές την ώρα που εσείς απλά ζητάγατε ψηφαλάκια ως προπόνηση για τις εθνικές εκλογές.

Εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε πάρει σοβαρά τις πανευρωπαϊκές εκλογές. Εγώ προσωπικά είχα κατέβει υποψήφιος Ευρωβουλευτής στη Γερμανία και είχα πάρει εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες ψήφους, που δεν είναι πάρα πολλοί, αλλά δεν είναι και αμελητέοι. Αυτά για ευρωπαϊκή προοπτική και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Το 2020 τον Ιούνιο εν μέσω πανδημίας ήρθε ο κ. Μητσοτάκης εδώ και θριαμβολογούσε, ζητούσε να τον δοξάσει ο ελληνικός λαός για το Ταμείο Ανάκαμψης και μάλιστα όλοι εδώ το μνημονιακό τόξο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και εσείς λέγατε ότι το Ταμείο Ανάπτυξης επειδή έχει κοινό χρέος είναι η χαμιλτονική αλλαγή της Ευρώπης, ότι θα αποτελέσει την αρχή για τη δημοσιονομική ένωση και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Ήμασταν οι μόνοι που σηκωθήκαμε εδώ και σας είπαμε ότι είναι η ταφόπλακα της δημοσιονομικής ένωσης, είναι η ταφόπλακα ενός κοινού φεντεραλιστικού Υπουργείου Οικονομικών.

Ποιος αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο, εσείς ή εμείς; Είναι ξεκάθαρο ποιος είχε δίκιο. Ρωτήστε τον κ. Λίντνερ σήμερα. Αυτά όλα οδηγούν σε ένα ασφαλέστατο συμπέρασμα. Ο δήθεν ευρωπαϊσμός του «ναι» σε όλα συνθλίβει την Ευρώπη, συνθλίβει τους λαούς της Ευρώπης.

Αποδομεί ακόμα και αυτούς τους σαθρούς, τους τρισάθλιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάνει την Ευρώπη, κάθε φορά που έχουμε μια κρίση είτε είναι του ευρώ είτε είναι η πανδημία -ίδια κρίση είναι, αλλά τέλος πάντων-, σε κάθε φάση-έκφανση της κρίσης, της ίδιας κρίσης, να μένει πίσω αυτή η ήπειρος τεχνολογικά, οικονομικά, γεωστρατηγικά, κοινωνικά, οικολογικά, σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Κίνα, αλλά και χώρες όπως η Ινδία, όπως το Μεξικό.

Μόνο η προσέγγιση του ΜέΡΑ25 και του DiEM25, είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική.

Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καθώς είμαστε στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, έχει σημασία να σκεφθούμε νηφάλια το νόημα της λαϊκής εντολής, της λαϊκής βούλησης. Πώς την καταλαβαίνουμε; Ο κ. Μητσοτάκης, θεωρεί δικαίωμά του, να αγνοήσει τη λαϊκή βούληση, πηγαίνοντας –λέει- αμέσως σε δεύτερη Κυριακή, όπου με την καλπονοθευτική ενισχυμένη αναλογική, ελπίζει να βγει αυτοδύναμος σε αυτή την Αίθουσα, κόντρα στη βούληση τη λαϊκή, το 65% του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας, τις τελευταίες μέρες και σήμερα το πρωί, μας προειδοποιεί. Τολμάει ο κ. Τσίπρας να προειδοποιεί το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ. Να μην αγνοήσουμε –λέει- τη λαϊκή βούληση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος γιατί θα συνθλιβούμε. Νοιάζεται ο κ. Τσίπρας για το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ. Ο άνθρωπος που ποδοπάτησε τη λαϊκή βούληση, το 62% του ελληνικού λαού, τολμάει να απειλεί σήμερα εμάς.

Και τι μας λέει; Μας λέει να μην αγνοήσουμε την λαϊκή βούληση. Τι θέλει, δηλαδή, να κάνουμε; Να σας πω τι θέλει να κάνουμε. Θέλει να τον ξανακάνουμε Πρωθυπουργό, ώστε να μην καταργήσει τα αρπακτικά ταμεία, να τον ξανακάνουμε Πρωθυπουργό για να μην καταργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας που αυτός έφερε. Να μην επαναεθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους και τους αυτοκινητόδρομους. Να μην καταργήσει τις εξορύξεις που συνυπέγραψε σφιχταγκαλιασμένος με τον Νετανιάχου. Να μην ανακτήσει εθνική κυριαρχία υπέρ του Υπερταμείου, των εφοριών, της ΑΔΑΕ. Να μην μιλήσω για την Αλεξανδρούπολη, που την έδωσε πακέτο σαν ορμητήριο στον Αμερικανό Πρέσβη και από τότε αποσταθεροποιεί την περιοχή. Και βέβαια να τον ξανακάνουμε Πρωθυπουργό, για να μην συγκρουστεί με την ολιγαρχία.

Σοβαρολογείτε, κύριε Τσίπρα; Τόσο απελπισμένα θέλετε υπουργικά αυτοκίνητα και υπουργικούς θώκους, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μας λέτε ότι η ψήφος του ΜέΡΑ25, δίνεται από τους πολίτες για να σχηματίσετε εσείς κυβέρνηση, που στόχος της είναι να μην συγκρουστεί με την ολιγαρχία, που είναι το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25.

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Νομίζετε σοβαρά ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχουμε για να σας νομιμοποιήσουμε να μην κάνουμε μαζί εκείνα που πρέπει να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση, αλλά να μην τα κάνουμε μαζί με προοδευτικό πρόσημο; Η κωμωδία επεκτείνεται.

Δεν υπάρχουμε γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάχωμα σας, ανάχωμα του συστήματος, ανάχωμα της χρεοδουλοπαροικίας και της ολιγαρχίας, αποδείξαμε τέσσερα χρόνια τώρα ότι δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ.

Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που επέστρεψε το «Όχι» στη Βουλή, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει να τιμάς τη λαϊκή βούληση, κύριε Τσίπρα, να λες αυτό που πιστεύεις και να πιστεύεις αυτό που λες πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές.

Γι’ αυτόν τον λόγο το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» θα επιστρέψουμε ισχυρότεροι στη Βουλή, με ισχυρή λαϊκή εντολή, να τερματίσουμε τη λεηλασία, δηλαδή να εμποδίσουμε κάθε συγκυβέρνηση με κορμό εσάς της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που σιγοντάρετε μαζί τους ολιγάρχες, κάποιοι με προοδευτικό πρόσημο, κάποιοι με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο και κάποιοι με φιλελεύθερο πρόσημο.

Αυτά όσον αφορά την 21η Μαΐου. Από την επόμενη μέρα, από την 22η Μαΐου, το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», έχοντας σεβαστεί άλλη μια φορά τη λαϊκή εντολή, θα γίνουμε η βάση για τη νέα μεγάλη αγωνιστική Αριστερά, την Αριστερά που πάει πιο μπροστά από το «Όχι», την Αριστερά που δεν λαϊκίζει με επιδόματα και κρατισμό, αλλά ούτε και πέφτει στην παγίδα της λιτότητας και στην αγκαλιά των ιδιωτών, αφού κερδίσει τις εκλογές, την Αριστερά που προχωρά με σχέδιο την παραγωγική ανασυγκρότηση, η οποία σχεδιάζεται και εφαρμόζεται από αποκεντρωμένες, εκδημοκρατισμένες, αυτοδιαχειριζόμενες παραγωγικές μονάδες.

Τέλος, την Αριστερά που απορρίπτει την κύρια άποψη ότι στον λαό πρέπει να προσφέρεις είτε την αλήθεια είτε την ελπίδα, την Αριστερά που ξέρει ότι οι φρούδες ελπίδες, οι ψεύτικες ελπίδες της συνθηκολογημένης Αριστεράς από τη μία και της ολιγαρχικής Δεξιάς από την άλλη, είναι τελικά το κολαστήριο του «αυγού του φιδιού».

Το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», τέλος, δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν λαϊκίζουμε. Μιλάμε ανοικτά για ρήξη και για το κόστος της ρήξης. Αυτό το κόστος της ρήξης και η ρήξη είναι η καλύτερη επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έτσι προσφέρουμε στον λαό μαζί τη δύσκολη αλήθεια και τη ρεαλιστική ελπίδα.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information