Loading...

Πόσο ακόμα θα αποξενώνουν τους πολίτες από την πολιτική με κοκορομαχίες και προανακριτικές που προκαλούν την αηδία των πολιτών;

30/03/2021 by

Εσείς της Νέας Δημοκρατίας που μαζί με το ΠΑΣΟΚ αναδείξατε τη διαφθορά σε ολυμπιακό άθλημα, κατηγορείτε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά; Χαράς το θράσος σας, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας!

Εσείς που τακιμιάσατε με ό,τι χειρότερο είδος ανατολίτικης ρεμούλας φύτρωσε σε αυτόν τον τόπο;

Εσείς που τα είχατε βρει τόσο όμορφα και αγγελικά με όλους τους Χριστοφοράκους έως ότου στη μακρινή Αμερική το FBI τσάκωσε τη μαμά SIEMENS και ξαφνικά είχαμε όλον εκείνο τον οργασμό, ώστε οι κύριοι Χριστοφοράκοι να κυκλοφορούν ελεύθερα ανά τας Ευρώπας;

Εσείς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που πίνατε νερό στο όνομα της κάθε NOVARTIS, την ώρα που ποτίζατε με δηλητήριο τον ελληνικό λαό, τον φορτώνατε με χρέη και βέβαια του ανακοινώνατε ότι «Μαζί τα φάγαμε»;

Εσείς της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, η παράταξη που με προεξάγοντα τον Αείμνηστο πατέρα του Πρωθυπουργού, έσυρε την τιμή και την υπόληψη του Κοινοβουλίου μέσα από τον βούρκο του βρώμικου ’89, στήνοντας Ειδικά Δικαστήρια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, εσείς θα στήσετε Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους;

Εσείς εγκαλείτε αυτούς, τους ερασιτέχνες ουσιαστικά στο σπορ, εσείς οι επαγγελματίες του είδους;

Εσείς να μιλάτε για διαφθορά και να αυτοαναδεικνύεστε σε θεματοφύλακες και προστάτες του πνεύματος και της ηθικής. Μπράβο, πραγματικά αναγνωρίζω το θράσος σας, είναι εξαιρετικό!

Αμ εσείς, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Και πιο συγκεκριμένα εσείς κύριε Παππά, κύριε Τσίπρα, κύριε Δραγασάκη, κύριε Τσακαλώτε, εσείς η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που το βράδυ του Δημοψηφίσματος καλέσατε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, για να ανατρέψετε μαζί από κοινού τον λαό, για να κάνετε το «Όχι» «Ναι»;

Εσείς κύριε Παππά, κύριε Τσίπρα, κύριε Δραγασάκη, κύριε Τσακαλώτε, που μερικές βδομάδες μετά σε αυτήν εδώ την Αίθουσα της Βουλής, μαζί με αυτούς καταργήσατε το ΕΚΑΣ και μειώσατε τις συντάξεις των φτωχότερων συνταξιούχων, φορομπήξατε τους μικρομεσαίους με 100% προπληρωμή φόρων, βάλατε μπρος την πώληση των κόκκινων δανείων του κοσμάκη στα αρπακτικά ταμεία, χαρίσατε τα δεκατέσσερα αεροδρόμια-κοσμήματα στη FRAPORT, περάσατε όλη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο των ξένων κατακτητών δανειστών, υπογράψατε κάθε εξορυκτική συμφωνία που ήρθε στο γραφείο σας από AXION, TOTAL και Σία, παραδώσατε τη Χαλκιδική στην Eldorado και παράλληλα τις γειτονιές στα χαμαιτυπεία του ΟΠΑΠ PLAY;

Εσείς που μαζί με αυτούς την περασμένη μόλις εβδομάδα δωρίσατε το Ελληνικό μαζί με άδεια υπερκαζίνο στον κ. Λάτση;

Εσείς τολμάτε να προσποιήστε του διωκόμενους την ώρα που οι συνέταιροί σας προσποιούνται τους εισαγγελείς; Τόσο εσείς, όσο και εσείς, είστε για κλάματα και για γέλια. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε ταυτόχρονα τη μεταξύ σας συμπαιγνία!

Και βεβαίως, απέχουμε από την Ιλαροτραγωδία των δήθεν προανακριτικών επιτροπών.

Εμείς οι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 δεν θα γίνουμε ποτέ εισαγγελείς, δεν θα μασκαρευτούμε ποτέ εισαγγελείς.

Εμείς αρκούμαστε να σας καταδικάζουμε πολιτικά και να εργαζόμαστε σκληρά για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού και της διάκρισης των εξουσιών.

Πόσο ακόμη αυτό το μασκαριλίκι; Κερδίζει ένα κόμμα τις εκλογές και ντύνει εισαγγελείς τους Βουλευτές του, στήνοντας Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς αντιπάλους, εξευτελίζοντας έτσι τη διάκριση των εξουσιών.

Και μετά τι γίνεται; Κερδίζουν οι άλλοιβαπτίζουν τους δικούς τους Βουλευτές εισαγγελείς και μετατρέπουν τους άλλους σε διωκόμενουςΠόσο ακόμη αυτός ο εξευτελισμός του κοινοβουλευτισμού; Σε ποια χώρα σοβαρή γίνεται αυτό; Και μη μου πείτε πάλι ότι στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στήνεται δικαστήριο για τον Πρόεδρο της Αμερικής, γιατί θα αποκαλύψετε άλλη μια φορά την άγνοιά σας για το πώς λειτουργούν συντάγματα άλλων χωρών. Η Γερουσία λειτουργεί ως ένα άτυπο δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά με ένα θέμα, τη μομφή στον Πρόεδρο. Δεν είναι ποινική η δίωξη είναι το ερώτημα αν θα πρέπει να διώξουμε τον Πρόεδρο. Εμείς αυτό το έχουμε, έχουμε διαδικασία μομφής και πρότασης δυσπιστίας στην Κυβέρνηση. Αυτό που κάνετε εδώ με τις προανακριτικές επιτροπές κάθε τρεις και λίγο εξευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό.

Εμείς, λοιπόν, αντιμετωπίζουμε τις προανακριτικές σας επιτροπές με την περιφρόνηση που τους αξίζουν. Πριν από τις εκλογές στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ήταν σαφής η θέση του ΜέΡΑ25 για αυτά τα ζητήματα. Ζητάμε τη σύσταση ενός Σώματος Δίωξης πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος το οποίο να είναι ανεξάρτητο, τεχνοκρατικά προηγμένο, να έχει τη δυνατότητα να κάνει πραγματική ανακριτική δουλειά, όχι εμείς οι Βουλευτές, έτσι ώστε να διώκεται η διαπλοκή μεγαλοεπιχειρηματιών και πολιτικών.

Θέλετε εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή; Μάλιστα να κάνουμε! Σαν εκείνη που άνοιξε το φάκελο της Κύπρου. Κακήν κακώς, αλλά το άνοιξε. Όχι για να βάλουμε οι μεν τους δε φυλακή, αλλά για να καταγράψουμε τα ιστορικά δεδομένα, τα στατιστικά δεδομένα, τα οικονομικά δεδομένα, να διαχωρίσουμε τα γεγονότα και τα στοιχεία από τις ερμηνείες μας και τις απόψεις γι’ αυτά.

Εμείς προτείναμε πρόσφατα εξεταστική επιτροπή για όλα τα μνημόνια του 2010, του 2012, του 2015, του Αυγούστου του 2018, το οποίο βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ ευφάνταστα το ονόμασε μεταμνημόνιο, αυτό που θα έρθει να καταγραφεί. Πόσο ήταν το χρέος ανά πάσα στιγμή, πώς, ποιοι και με ποιον τρόπο το αύξησαν ανά πάσα στιγμή, πού πήγαν τα χρήματα, ποιος έκλεισε τις τράπεζες; Σε αυτά βέβαια δεν απαντάτε ούτε εσείς της Νέας Δημοκρατίας ούτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, σφυρίζετε αδιάφορα. Εν πλήρη και αγαστή συμπαιγνία, επιβεβαιώνοντας αυτήν τη συμπαιγνία.

https://www.youtube.com/watch?v=65dxlIP82sg&t=5s

Το μόνο που θα πω για τον συγκεκριμένο επίδικο για την προκειμένη περίπτωση, γιατί αυτή η περίπτωση αφορά ουσιαστικά τη μοιρασιά του ελέγχου των μέσων μαζικής εξαπάτησης, μέσω «υμετέρων», ένθεν και ένθεν ολιγαρχών είναι το εξής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφoι,

Μετά τη Μεταπολίτευση τρία πράγματα σημάδεψαν τον τόπο. Το πρώτο ήταν η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, αυτής της δημοκρατίας που έχουμε, το δεύτερο ήταν η εμβάθυνση της ολιγαρχίας και το τρίτο που σημάδεψε τον τόπο ήταν η δημιουργία ολιγαρχικών μέσων μαζικής εξαπάτησηςέτσι ώστε η ολιγαρχία να προστατευθεί από τη Δημοκρατία. Θα το πω άλλη μια φορά. Τρία πράγματα σημάδεψαν την περίοδο από τη Μεταπολίτευση. Η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, η εμβάθυνση και ενίσχυση της ολιγαρχίας και η δημιουργία ολιγαρχικών μέσων μαζικής εξαπάτησης, ώστε να προστατευθούν οι ολιγάρχες από τη Δημοκρατία. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που σήμερα δεν υπάρχει δικτάτορας στον πλανήτη που να μη ζηλεύει τους ολιγάρχες μας. Όλοι οι δικτάτορες του ντουνιά θα ήθελαν να έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο φιλικά προς την εξουσία όσο τα ελληνικά. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν φυλακή ή να διώκουν δημοσιογράφους εκδότες. Είναι ένα θαύμα αυτό.

Πώς προέκυψε αυτή η δικτατορία των μέσων μαζικής προπαγάνδας και εξαπάτησης; Από την πρώτη στιγμή, από το βρώμικο ’89, τα ιδιωτικά κανάλια τροφοδοτούνταν έμμεσα ή άμεσα από το κράτος ή και τις τράπεζες. Από τη μεγάλη χρεοκοπία του 2010 και ύστερα, από τότε που Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, εγκαινιάσατε τη «Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς», οι τράπεζες και το κράτος τροφοδοτούνται συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από τις Βρυξέλλες. Αυτό κρατάει τις τράπεζες και το κράτος, υποτίθεται, μη χρεοκοπημένες, ΕΚΤ και Βρυξέλλες. Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ταγμένα, σχεδιασμένα ουσιαστικά, δομημένα, ώστε να πνίγουν κάθε φωνή που αμφισβητεί τα κόμματα του «ναι σε όλα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Βρυξέλλες. Κι ερχόμαστε τώρα ή έρχομαι στην μετά τη συνθηκολόγηση εποχή της περιόδου Τσίπρα. Έχοντας πει «ναι σε όλα», η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι της άξιζε μερίδιο της πίτας και βεβαίως της εύνοιας των μέσων μαζικής εξαπάτησης. Λέει, αφού είπαμε «ναι σε όλα», να μην πάρουμε κι εμείς έναν ολιγάρχη, ένα κανάλι, μια εφημερίδα, κάτι; Και εκεί βρίσκεται η ρίζα της μεταξύ σας κόντρας, μιας κόντρας που μας αφήνει παγερά αδιάφορους, όπως αφήνει και τους πολίτες αδιάφορους. Βγάλτε τα μάτια σας, ποσώς μας ενδιαφέρει. Κοντά τα χέρια, όμως, από τους θεσμούς της δημοκρατίας.

Πόσο ακόμα θα πληγώνετε το Κοινοβούλιο με παραστάσεις σαν τη σημερινή, φορώντας το κουστούμι του εισαγγελέα οι μεν και το κοστούμι του διωκόμενου οι δε;

Πόσο ακόμα θα απομακρύνετε τη Βουλή από τα πραγματικά προβλήματα του λαού με κοκορομαχίες που προκαλούν την αηδία των πολιτών;

Το γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επενδύουν οι ηγεσίες σας στις κοκορομαχίες αυτές -γιατί οι ηγεσίες σας είναι αυτές που επενδύουν στις κοκορομαχίες- είναι προφανές. Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων λειτουργούν ως ένα δυοπώλιο χρέους, τζόγου και ψεύδους, συνεταιράκια.

Όσο πιο κοντά είναι οι πολιτικές των ηγεσιών Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο κοντά είναι, όσο μεγαλύτερη και πιο αγαστή η συμπαιγνία μεταξύ τους τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη σας, των ηγεσιών Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, να αλληλοϋβρίζεστε, όπως έγινε σήμερα, έτσι ώστε να συσπειρώνετε τους Βουλευτές σας και βεβαίως τους ψηφοφόρους σας, ακόμα και αν αυτό απαιτεί δήθεν ανακριτικές, προανακριτικές επιτροπές, που σας προσφέρουν βέβαια και την ευκαιρία να ντύνεστε, να μασκαρεύεστε, εισαγγελείς οι μεν, διωκόμενοι οι δε.

Κοιτάζω εσάς τους Βουλευτές και τις Βουλεύτριες της Νέας Δημοκρατίας και αναρωτιέμαι, έστω και για λόγους αστικής ευγένειας, δεν προβληματίζεστε με αυτό το θέαμα σήμερα; Κοιτάζω εσάς του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι προβληματίζομαι, πόσο ακόμα θα αφήνετε την ηγετική ομάδα Τσίπρα, Παππά, Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου να σας επιβάλλουν την υποταγή στα ολιγαρχικά συμφέροντα, στο όνομα της αριστεράς, εκβιάζοντας μάλιστα τη συμπάθειά σας προς αυτούς, επειδή είναι δήθεν διωκόμενοι από τη δεξιά; Πόσο ακόμα θα ανέρχεται σε μια ηγεσία που σας εγκλωβίζει στη συμπαιγνία με τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που οι δύο ηγεσίες κοκορομαχούν για να συγκαλύψουν την από κοινού συγκάλυψη της διευκόλυνσης που παρέχουν μαζί, από κοινού, στους πολύ λίγους για να λεηλατούν τους πολλούς;

Για το θέμα των μέσων μαζικής εξαπάτησης, που είναι πρωταρχικής σημασίας σε κάθε δημοκρατία, εμείς στο ΜέΡΑ 25 έχουμε προτάσεις και επιφυλασσόμαστε να επιστρέψουμε με ακόμη πιο συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν είναι της στιγμής, αλλά θα πω μια κουβέντα μόνο. Κορυφαία μας πρόταση είναι η κατάργηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η αντικατάσταση, η ίδρυση αν θέλετε ενός εθνικού διαβουλευτικού συμβουλίου κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών, που θα θέσει επιτέλους ένα σοβαρό ρυθμιστικό πλαίσιο για να γίνει η εξαπάτηση ενημέρωση, το έψιλον στα ΜΜΕ να αλλάξει και να ξεφύγουμε από τη λογική της πλειοδοσίας, του πλειοδότη ολιγάρχη, ο οποίος παίρνει το ιδιωτικό κανάλι. Δεν θέλουμε κανάλια, δεν θέλουμε εφημερίδες ούτε υπό κρατικό έλεγχο ούτε υπό τον έλεγχο της ολιγαρχίας.

Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για αυτά, γιατί σήμερα έχουμε αυτήν την οπερέτα της δημιουργίας μιας εξεταστικής, προανακριτικής επιτροπής και εμείς στο ΜέΡΑ 25 νιώθουμε ιερή την υποχρέωση να εκφράσουμε σε αυτήν την Αίθουσα την αηδία των πολιτών και την ανάγκη τους να πάψει πια ο αποπροσανατολισμός από τα προβλήματά τους από τις ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς θα το εκφράσουμε αυτό; Καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δηλώνοντας την αποχή μας τόσο από την αποψινή ψηφοφορία όσο βέβαια και από τη επαίσχυντη επιτροπή που στήνεται σήμερα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς, το ΜέΡΑ25, συνένοχοι στη συμπαιγνία σας δεν θα γίνουμε. Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς έναν στόχο έχουμε, να βρεθούμε εμπόδιο στην παρασιτική ολιγαρχία που σήμερα εκφράζεται από τον κ. Μητσοτάκη και από την Κυβέρνησή του.

Όρεξη για διμέτωπο δεν έχουμε. Αν κάνουμε διμέτωπο εμείς, είναι επειδή η ηγεσία σας εδώ και καιρό έφτιαξε κοινό μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία, ένα κοινό μέτωπο ξεπουλήματος της Ελλάδας, πάντα βέβαια για να σώσουν τη χώρα, πάντα βέβαια υπό την εποπτεία των δανειστών-κατακτητών, που μην ξεχνάμε, βεβαίως-βεβαίως, θέλουν το καλό μας, έτσι; Μην το ξεχνάμε. Αν κάνουμε διμέτωπο είναι επειδή ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κοινό μέτωπο των ηγεσιών, που ομόφωνα λέει «ναι» σε όλα εκείνα τα οποία κρατούν τον λαό μας πίσω, τον απογοητεύουν, των αποξενώνουν από την πολιτική και έτσι τον χειραγωγούν.

Με την αποχή μας από την ψηφοφορία αλλά και βέβαια από τις εργασίες της επαίσχυντης επιτροπής που στήνεται σήμερα εκφράζουμε το αμείλικτο ερώτημα, που λίγο ή πολύ βρίσκεται στα χείλη των πολλών: Πόσο ακόμα;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information