Loading...

FRAPORT: H Μεγάλη Ληστεία με υπογραφή τρόικας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ που θα μείνει στην Ιστορία μαζί με το δάνειο από τους Αδελφούς Ρικάρντο & το Κατοχικό Δάνειο

24/06/2021 by

Φαντάσου να έχεις  μουσαφίρη στο σπίτι σου που, ξάφνου, σου λέει: «Ωραίο το σπίτι σου. Το παίρνω.” “Δεν το πουλώ”, του λες. “Ασ’ τα αυτά”,  σου απαντά κοφτά. “Το παίρνω!” Και σαν να μη έφτανε αυτό το σοκ, ο μουσαφίρης συνεχίζει:

“Δεν έχω λεφτά να σου δώσω αλλά θα στο πάρω. Κοίτα να δείς τι θα κάνουμε: Θα πάρεις ένα δάνειο από την τράπεζα. Θα το δώσεις σε κάτι φιλαράκια μου. Εκείνοι θα μου δανείσουν τα λεφτά αυτά να στα δώσω. Εσύ θα τα δώσεις στην τράπεζα σε βάθος χρόνου, βάζοντας από την τσέπη σου τους τόκους. Επί πλέον, εγώ θα το νοικιάζω σε νοικάρη για ποσό μεγάλο για να αποπληρώνω το δικό μου δάνεια στα φιλαράκια μου και να μου μείνει κι ένα κέρδος. Αν ο νοικάρης δεν έχει κάποιους μήνες να μου δίνει το νοίκι, θα το πληρώνεις εσύ. Κατάλαβες;”

Κάπου εκεί, φαντάζονται, θα φωνάξεις την αστυνομία να έρθουν να τον μαζέψουν. Σωστά; Μόνο που στην περίπτωσή μας, στην περίπτωση του χαρίσματος 14 αεροδρομίων μας στην Fraport, η αστυνομία που κατέφτασε ήταν η… τρόικα – η οποία, βεβαίως βεβαίως – πήρε το μέρος του και σου πήρε το σπίτι!

Το 2015 μετά την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας πολύ όμορφος κύκλος χρήματος για μία άλλη μορφή εθνικοποίησης, ούτε καν ιδιωτικοποίησης, αλλά από «λάθος» έθνος, το γερμανικό έθνος. Έρχονται λοιπόν μετά να κάνουν δήθεν επενδύσεις και τι επένδυσαν; 0! Από το ελληνικό ΕΣΠΑ και χρήματα Ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων έγιναν όλες οι «επενδύσεις».

Η «καλή» Fraport πήρε ουσιαστικά δωρεάν τα 14 αεροδρόμια διαμάντια, έβαλε άλλους να κάνουν τις επενδύσεις γι’ αυτά και εν μέσω πανδημίας τους δίνετε κιόλας και τα κέρδη που μας λέει η ίδια η Fraport πόσο τα υπολογίζει! Δεν ντρέπεστε πραγματικά, δεν αισχύνεστε κ. Υπουργέ; Ακόμα και ο μεγαλύτερος καπιταλιστής δεν θα τα έκανε αυτά.

Η Αριστερά όμως εδώ κάνει ένα λάθος, κακώς κατηγορεί την Κυβέρνηση για νεοφιλελευθερισμό, δεν είναι καν νεοφιλελευθερισμός όλο αυτό. Η Θάτσερ μιλούσε για ανταγωνισμό των ιδιωτικών εταιρειών, ενώ εδώ δίνετε και τα 14 αεροδρόμια σε μία κρατική γερμανική εταιρεία, πρέπει να ντρέπεστε ακόμα και ως θατσερικός κ. Σκυλακάκη. Επιπλέον, το κέρδος του επιχειρηματία δικαιολογείται υποτίθεται για το επιχειρηματικό του ρίσκο, πρέπει να ντρέπεστε που εξασφαλίζετε το κέρδος ιδιωτών επιχειρηματιών από το δημόσιο, αυτό είναι ο ορισμός της ληστείας.

Όταν είχα ρωτήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αν θα έδινε ποτέ 14 γερμανικά αεροδρόμια σε μια κρατική εταιρεία άλλης χώρας, μου απάντησε: «σε καμία περίπτωση», κι όταν στη συνέχεια τον ρώτησα «και γιατί βάζετε εμάς να το κάνουμε;» Σήκωσε απλώς τους ώμους του σαν να λέει «ίσα κι όμοια είμαστε;». Σαν να λέει δηλαδή είσαστε κράτος υπό κατοχή και αυτό ήρθατε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και το επιβεβαιώσατε.

Ακόμα και πρώην Υπουργοί της Θάτσερ λένε πως τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα είναι ανήκουστα. Τη στιγμή που έχουμε και τον απόλυτο εξευτελισμό του κοινοβουλευτισμού. Δίνετε χρήματα που δεν έχει καν ο ελληνικός λαός στη Fraport. Δεν είστε νεοφιλελεύθεροι, θεραπαινίδες, ξεδιάντροπων αποικιοκρατών είστε. Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας καταριόνταν γι’ αυτά που κάνετε.

Το σημερινό αίσχος όμως είναι η «φυσιολογική» εξέλιξη της αποικιοκρατικής σύμβασης που υπέγραψε ο συνθηκολογημένος ΣΥΡΙΖΑ του 2015.

Υπάρχουν 3 ληστρικές συμβάσεις, θα μείνουν στην ιστορία ως συμβάσεις καθολικής εξάρτησης και υποταγής, αλλά και ως υπενθύμιση της βασικής ήττας του ελληνισμού:

  • Το δάνειο του 1825 από τους αδελφούς Ρικάρντο

  • Το κατοχικό δάνειο που επιβλήθηκε από την Βέρμαχτ

  • Κι η σύμβαση υποταγής στην Fraport, επιβεβαιώνοντας πλήρως τη Χρεοδουλοπαροικία και την υποταγή της χώρας στα μνημόνια.

 

Σήμερα, όσοι ψηφίζετε θετικά, ή κρύβεστε πίσω από ένα δειλό “παρών”, επιλέγετε να καταταγείτε στον βραχύ κατάλογο των δακτυλοδειχτούμενων του μέλλοντος. Έχετε μια τελευταία ευκαιρία: Καταφηφίστε όπως καταψηφίζει το ΜέΡΑ25!

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information