Loading...

“Στήνετε συμμορίες διασπάθισης του δημόσιου χρήματος την ώρα που οι συμμορίες του κ. Χρυσοχοΐδη κάνουν αντιπερισπασμό ώστε οι πολίτες να μην μαθαίνουν τα νομοθετικά σας αίσχη” – Βουλή 11 Μαρτίου 2021

12/03/2021 by

Εάν η απάντηση για το πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα, είναι τα άρθρα του νομοσχεδίου της κυβέρνησής για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τότε η ερώτηση που έθεσε η Κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας, είναι ύπουλη, ύποπτη και υπονομευτική για το κοινωνικό συμφέρον. Εάν η λύση που δίνετε στα θέματα της δημόσιας περιουσίας, είναι τα άρθρα του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για το Υπερταμείο, τότε το πρόβλημα είστε εσείς, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, ή, τέλος πάντων, η τρόικα και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που κινούν τα νήματά σας.

Σήμερα εδώ, με αυτό το νομοσχέδιο, που δεν είναι το μόνο, είναι ένα από τα νομοσχέδια με τα οποία νομιμοποιείτε συμμορίες που διασπαθίζουν τη δημόσια περιουσία. Εκτοξεύεστε σε νέα ύψη αυταρχισμού και ασυδοσίας την ώρα που καταβαραθρώνεστε σε νέα βάθη ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας. Και όλα αυτά υπό ένα πέπλο σιωπής.

Κανείς εκεί έξω δεν κινδυνεύει να ανακαλύψει τη νομοθετική συγκάλυψη που δίνετε στις συμμορίες στελεχών που λυμαίνονται τις τράπεζες και εν γένει τη δημόσια περιουσία. Και πώς το πετυχαίνετε αυτό; Το πετυχαίνετε δυναμιτίζοντας την κοινωνική ειρήνη, συμμοριοποιώντας την Ελληνική Αστυνομία και προσπαθώντας, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, να συμμοριοποιήσετε, να διχάσετε τον ελληνικό λαό.

Θέλετε σπασμένες βιτρίνες, θέλετε τραυματίες, θέλετε αίμα, έτσι ώστε τα κανάλια της μαζικής εξαπάτησης να παράγουν το μέγιστο θόρυβο που χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, για να συγκαλύψετε τις συμμορίες που σιγοντάρετε με τα νομοσχέδια σας.

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Ας μιλήσουμε γι’ αυτό. Ποιος ήταν ο ρόλος του; Ο ρόλος του το 2012 ήταν να διασωθούν οι τραπεζίτες την ώρα που βουλιάζουν οι τράπεζες. Πήρατε 41 δισεκατομμύρια εκ μέρους των Ελλήνων και των Ελληνίδων φορολογουμένων, τα πήρατε από την τρόικα να τα δώσετε σε τράπεζες, δεδομένου ότι αυτά τα χρήματα θα χάνονταν. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Ήταν σαν ένα τρυπητήρι που ρίχνετε νερό από πάνω. Οι τρύπες ήταν τα «κόκκινα» δάνεια. Επιλέξατε να δώσετε δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, γνωρίζοντας ότι η χρηματιστηριακή αξία θα εξαφανιστεί όσο αυτά τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούσαν μαύρες τρύπες που απορροφούσαν ό,τι κεφάλαια έστελνε ο ελληνικός λαός μέσα εκεί.

Ποτέ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν ήταν Ταμείο. Ένα ταμείο, ένα fund, είναι hedge fund, ό,τι fund μπορείτε να φανταστείτε, έχει στόχο να πάρει κάποια ρίσκα για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του. Ο στόχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξαρχής ήταν πώς να χάσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στόχος του ήταν να ζημιωθεί το Δημόσιο εκ μέρους των τραπεζιτών.

Ήταν εξαρχής ένα Ταμείο Χυδαίας Συγκάλυψης, ΤΧΣ, συγκάλυψης μιας διαδικασίας χρηματοδότησης τραπεζιτών εις βάρος των τραπεζών, εις βάρος της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Αυτός ήταν ο στόχος του.

Προφανώς το στήσατε -ήσασταν στην κυβέρνηση τότε- το 2012 για να χάσει το δημόσιο. Βεβαίως από τότε με τις ευλογίες και την υποστήριξη της τρόικας βάλατε ασυλία μέσα στο νομικό πλαίσιο του ΤΧΣ για τα στελέχη του. Προφανώς. Τους προσλαμβάνετε τους ανθρώπους με μισθούς μέχρι και 210.000 ευρώ τον χρόνο. Όταν στο Υπουργείο Οικονομικών έδωσα εντολή να μειωθεί κατά 40% αυτός μισθός, ήρθε ο κ. Βίζερ και οι υπόλοιποι τροϊκανοί, που κανονικά υποτίθεται κόπτονταν για τα έξοδα του ελληνικού δημοσίου, και με απείλησαν με τερματισμό των διαπραγματεύσεων αν δεν αναιρέσω τη μείωση αυτών των παχυλών μισθών σε στελέχη που στόχο είχαν να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο! Αυτός ήταν ο στόχος τους. Και βέβαια τους δώσατε και ασυλία το 2012.

Τώρα έρχεστε να «πουσάρετε» την ασυλία, να την κάνετε ακαταδίωκτο. Γιατί; Στο πλαίσιο του νέου αλισβερισιού με την Τράπεζα Πειραιώς. Να θυμίσω σε όσους δεν το θυμούνται από αυτούς που μας βλέπουν από το σπίτι τους, τους ελάχιστους που βλέπουν το κανάλι της Βουλής, γιατί αυτά στα κανάλια της μαζικής εξαπάτησης δεν θα ακουστούν ποτέ, ότι την Τράπεζα Πειραιώς ουσιαστικά την επανακρατικοποιήσατε χρησιμοποιώντας αυτά που είχε περάσει ο κ. Τσακαλώτος το 2015, τη μετατροπή δηλαδή ενός δανείου του ελληνικού δημοσίου σε μετοχές, με απώλεια τεράστια για το ελληνικό δημόσιο. Αναγκαστήκαμε, λόγω εκείνης της ρήτρας που επέβαλε η τρόικα στον κ. Τσακαλώτο τον Οκτώβριο του 2015 να την περάσει για την Τράπεζα Πειραιώς, να αγοράσουμε δέκα, δώδεκα φορές πιο ακριβά τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς. Τώρα στοχεύετε να δώσετε τη δυνατότητα, την εντολή ουσιαστικά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συγγνώμη, στο Ταμείο Χυδαίας Συγκάλυψης, όπως έπρεπε να το ονομάσω άλλη μία φορά, να μην συμμετέχουν στις κινήσεις εκείνες οι οποίες ήταν απαραίτητες για να κρατηθεί το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου. Και θέλετε να τους δώσει το ακαταδίωκτο.

Τι σημαίνει ακαταδίωκτο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Σημαίνει να μην υπάρχει καν δυνατότητα ο εισαγγελέας να κάνει έρευνα για το κατά πόσον ζημιώθηκε το δημόσιο. Ουσιαστικά βάζετε πλάτες σε συμμορίες που στήνετε στο πλαίσιο μιας δεκαετούς διαδικασίας πλιάτσικου του ελληνικού δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, κύριε Σταϊκούρα, έχετε επιδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας, διαφυγής από την πραγματικότητα. Σας σιγοντάρουν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Και δυστυχώς σάς σιγοντάρει ακόμα πιο πολύ η τροϊκανική πλέον ΕΛΣΤΑΤ. Τόλμησε η ΕΛΣΤΑΤ –άκουσον, άκουσον!- να δηλώσει ότι η ανεργία έχει πέσει στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Αν είναι δυνατόν! Τόλμησε να εξευτελίσει τον ΟΑΕΔ τον δικό σας λέγοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες δηλωμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ δεν είναι άνεργοι από τη στιγμή που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερους από τον ΟΑΕΔ. Άρα αυτοί δεν είναι άνεργοι. Κλέβουν τον ΟΑΕΔ!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Σταϊκούρα, πριν έναν χρόνο όταν ξέσπασε η πανδημία ήμασταν εδώ μέσα. Εσείς λέγατε ότι θα είναι 0% η μείωση ή η αύξηση του ΑΕΠ και πέντε εβδομάδες μετά είπατε «άντε, θα πάει στο 3%». Έναν χρόνο περίπου πριν σαν σήμερα περίπου η ΕΛΣΤΑΤ σας, η της τρόικας, για να είμαι πιο ακριβής, δήλωνε ότι το εθνικό ακαθάριστο προϊόν, το ΑΕΠ της χώρας το 2019 ήταν 187,7 δισεκατομμύρια. Εάν ρωτούσες την ΕΛΣΤΑΤ πέρυσι τέτοιον καιρό πόσο ήταν το ΑΕΠ το 2019 θα σου έλεγε «187,7 δισεκατομμύρια». Έναν χρόνο πριν με αυτό το δεδομένο σας είχα πει ότι με την πανδημία αυτή θα είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί εάν δεν μειωνόταν το ΑΕΠ μας στα 169 δισεκατομμύρια και μειωνόταν κάπου εκεί. Εγώ θεωρούσα ότι θα πάει κάτω από 169 δισεκατομμύρια, δηλαδή 10%. Εσείς τότε μιλάγατε για 0% έως 3%, δηλαδή θεωρούσατε ότι θα πέσει το πολύ στα 182 δισεκατομμύρια με 170 κάτι δισεκατομμύρια. Βγήκε το ΑΕΠ από τη δική σας ΕΛΣΤΑΤ τώρα: 165,8, δισεκατομμύρια, δηλαδή μία πτώση 11,7% σε σχέση με το ΑΕΠ του 2019 όπως το συζητούσαμε πέρσι τέτοια εποχή.

Και βγήκατε, κύριε Σταϊκούρα, να γιορτάσετε την καλή επίδοση που είχε το ΑΕΠ σας και να ζητήσετε από τον κόσμο να σας δοξάσει! Εσείς προβλέπατε ότι -το θυμάστε αυτό; μέχρι πρόσφατα το προβλέπατε- θα υπήρχε μια ύφεση το 2020, αλλά το 2021 θα είχαμε ανάπτυξη και στο τέλος του 2021 το ΑΕΠ της χώρας θα ήταν υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2019. Δεν το λέγατε; Εξακολουθείτε να λέτε τέτοια πράγματα; Δεν νομίζω.

Κύριε Σταϊκούρα, δεν διστάζετε να διασύρετε τη χώρα με νέα greek statisticsΕίναι απίστευτο αυτό που κάνετε. Πρώτον, με την ΕΛΣΤΑΤ σας, η της τρόικας -άλλη μία φορά διορθώνω τον εαυτό μου- για να μειωθεί η ύφεση για το 2020 πήρατε το ΑΕΠ του 2019 από τα 187,7 δισεκατομμύρια και το μειώσατε στα 183 δισεκατομμύρια για να φαίνεται μικρότερη η ύφεση του 2020 σε σχέση με το 2019. Αλλά για να μπορέσετε να ρίξετε το ΑΕΠ του 2019 από τα 187,7 δισεκατομμύρια στα 183 δισεκατομμύρια χωρίς να φανεί ότι υπήρχε μια τεράστια ύφεση στη χώρα το 2019 σε σχέση με το 2018, που ξέρουμε ότι δεν υπήρχε, μειώσατε το ΑΕΠ του 2018, του 2017, του 2016, του 2015, του 2014, του 2013, του 2012, του 2011 και του 2010! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα ιστορικά της παγκόσμιας στατιστικής επιστήμης!

Και μην μου πείτε ότι άλλαξε η χρονιά βάσης, γιατί θα δηλώσετε άλλη μια φορά την άγνοιά σας. Η χρονιά βάσης δεν έχει να κάνει με το ονομαστικό ΑΕΠ. Έχει να κάνει με το αποπληθωρισμένο ΑΕΠ. Εσείς, η ΕΛΣΤΑΤ σας το έκανε αυτό για το ονομαστικό ΑΕΠ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ, να αλλάξουν οι αριθμοί του ονομαστικού ΑΕΠ για δέκα χρόνια. Και δεν σας φτάνει αυτό. Κάνετε και το εξής απερίγραπτο: Σας έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό να μην το κάνετε, γιατί εκτίθεστε, αλλά συνεχίζετε να το κάνετε. Αφαιρείτε από την ύφεση τον αποπληθωρισμό, γιατί και με τα τερτίπια της ΕΛΣΤΑ πάλι είναι 9,8% η μείωση του ΑΕΠ σε ονομαστικές τιμές, σε τρέχουσες τιμές. Εσείς τι κάνετε; Αφαιρείτε τον πληθωρισμό, ο οποίος επειδή είναι αρνητικός. Όταν αφαιρείς ένα αρνητικό νούμερο προσθέτεις κάτι. Οπότε το μείον 10 το κάνατε μείον 8,2. Ουσιαστικά αυτό που κάνετε είναι να πηγαίνετε στον άνθρωπο εκεί έξω ο οποίος έχει μία τεράστια πτώση του ΑΕΠ του, του προσωπικού του ΑΕΠ, του δικού του εισοδήματος και του λέτε: «Ναι, αλλά οι τιμές έπεσαν. Οπότε μπορεί εσύ μπορεί να έχασες 10%, 20% του εισοδήματός σου, αλλά επειδή έπεσαν οι τιμές κατά μέσο όρο 1,5%, αυτό το 1,5% θα το αφαιρέσω από τη δική σου ύφεση».

Ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω, κύριε Σταϊκούρα, αν δεν το έχετε καταλάβει -που σίγουρα δεν το έχετε καταλάβει- πάει στο σούπερ μάρκετ και τα πράγματα είναι πιο ακριβά γι’ αυτόν. Δεν έχει αρνητικό πληθωρισμό. Αρνητικό πληθωρισμό έχουν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων. Θέλετε να κάνουμε μια συζήτηση; Να την κάνουμε μια άλλη φορά.

Πάντως σας έχω προειδοποιήσει ότι με την εφαρμογή των νέων greek statistics είδαμε και πάθαμε να αποκτήσει αξιοπιστία το ελληνικό σύστημα μακροοικονομικών δεδομένων και το υπονομεύετε για άλλη μια φορά. Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει πως επί ΕΡΕ ευημερούν οι αριθμοί και υποφέρουν οι άνθρωποι. Υπό τη νέα ΕΡΕ, τη δική σας, υποφέρουν τόσο οι άνθρωποι όσο και οι αριθμοί.

Και στην προσπάθειά σας αυτό να το συγκαλύψετε επιλέγετε τον διχασμό ως στρατηγική σας επιλογή.

Βρισκόμαστε σε καιρό πανδημίας. Έχουμε συνεχή lockdown, τα πιο σκληρά στην Ευρώπη επειδή έχετε αποτύχει τόσο οικτρά να κάνετε αυτό που σας λέγαμε από την πρώτη στιγμή -σας είχαμε υποστηρίξει στο πρώτο-, ένα πραγματικό δημόσιο σύστημα μαζικών τεστ, ένα πραγματικό σύστημα μαζικών εμβολιασμών, που θα ήταν και μια προίκα για το εθνικό σύστημα υγείας, την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είχατε μιλήσει και εσείς για χίλια εμβολιαστικά κέντρα. Τα είδαμε!

Αντιμετωπίζετε την πανδημία σαν μια κυβέρνηση-καφενείο, ελπίζοντας στις συνολικές αυτές απαγορεύσεις και στην εντεινόμενη αυταρχική επιβολή τους. Έχετε χάσει, το έχετε συνειδητοποιήσει; Έχετε χάσει την αξιοπιστία σας στον κόσμο, ακόμα και στους δικούς σας ψηφοφόρους. Δεν σας πιστεύουν πια. Βλέπουν ότι ο αυταρχισμός είναι υποκατάστατο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας που δεν κάνατε ποτέ, που επιλέξατε να μην κάνετε επειδή είχατε δεσμεύσεις στους ιδιωτικούς κλινικάρχες να μην κάνετε.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο εφαρμόζετε το νέο φακέλωμα. Ουσιαστικά η Σοφία η Σακοράφα, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, η συνάδελφός μας στο ΜέΡΑ25 έκανε μία επίκαιρη ερώτηση για το θέμα του νέου φακελώματος. Θα την απαντήσετε ποτέ; Είσαστε ένα κόμμα που κάποια στιγμή είχατε χαρεί μάλιστα όταν επί κυβέρνησης Τζαννετάκη είχατε κάψει τους φακέλους στην υψικάμινο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Σήμερα εφαρμόζετε ένα νέο φακέλωμα, το οποίο το βλέπουμε μέσα από τα τρολ σας στο διαδίκτυο στο πλαίσιο μιας διχαστικής πολιτικής.

Αντί για «νόμο και τάξη» στα Εξάρχεια κάποιος απλά που βλέπει τηλεόραση έχει κάθε λόγο να φαντάζεται ότι τα Εξάρχεια άνοιξαν franchise στη Νέα Σμύρνη!

Τίποτα τέτοιο δεν έγινε φυσικά. Απλά, βάλτε το καλά στο μυαλό σας, οι άνθρωποι που βγήκαν στη Νέα Σμύρνη στον δρόμο ένα πράγμα είπαν: «Δεν θα μας δέρνετε στις γειτονιές μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε συμμοριοποιημένες ομάδες ειδικών φρουρών εναντίον οικογενειών και ειρηνικών πολιτών. Στόχος σας, στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη να διχαστούμε ως Ελληνίδες, να διχαστούμε ως Έλληνες σε μια χυδαία βάση να επιλέξουμε τα θύματά μας. Το δικό μου θύμα κόντρα στο δικό σου θύμα. Βγήκε ο κ. Πρωθυπουργός με αυτό το απίστευτο διάγγελμα μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, για τον οποίο στεναχωριόμαστε όλοι και τον οποίο καταδικάζουμε όλοι, «το δικό μας θύμα». Εμείς δεν δεχόμαστε ότι υπάρχουν δικά μας θύματα και δικά σας θύματα. Είτε το θύμα είναι θύμα αστυνομικής βίας είτε είναι αστυνομικός, είναι θύμα μιας διχόνοιας και ενός διχασμού που έχετε σχεδιάσει μόνο και μόνο για να μην συζητά η κοινωνία αυτά που νομοθετείτε εδώ μέσα εναντίον της.

Διχάζετε ακόμα και την Αστυνομία, κυρίες και κύριοι της Συμπολίτευσης, με τους δημοκρατικούς αστυνομικούς αυτήν τη στιγμή να τραβάνε τα μαλλιά τους. Διαβάζω απόσπασμα από την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών με τίτλο «Μην μας στοχοποιείτε άλλο». Λένε οι αστυνομικοί: «Προκειμένου η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι, συν τοις άλλοις, επισφαλείς λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού. Μάλιστα, οι ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες που πρότινος στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό και όπως ποτέ άλλοτε ενισχύθηκαν σε βάρος των τμημάτων…» -διχάζετε την Αστυνομία, κύριε Υπουργέ- «…έχουν προσανατολιστεί με άνωθεν εντολές σε αχρείαστη καταστολή με επακόλουθα πολλές φορές αυθαίρετες πράξεις που η ευθύνη τους βαραίνει την ηγεσία, τα επιχειρήματα της οποίας δεν πείθουν κανέναν.»

Διαβάζω άλλο απόσπασμα από άλλη ανακοίνωση-καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, οι οποίοι λένε: «Έχουν πληθύνει τα περιστατικά με φασιστικά σύμβολα σε στολές και κράνη. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι, όταν εμφανίζονται φασίστες και ακροδεξιοί και άλλοι αντιδραστικοί ανάμεσά μας με μίσος ενάντια στον λαό. Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους, απλούς αστυνομικούς. Δεν μας χωρίζει τίποτα από τον λαό. Σήμερα ή αύριο μπορεί να είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, η σύζυγός μας, ο σύζυγός μας, το παιδί μας. Είναι οι οικογένειές μας. Ζούμε τα ίδια βάσανα, τις ίδιες αγωνίες. Πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται, να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή

Σε αυτή την πόλωση, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, σ’ αυτόν τον διχασμό ο δικομματισμός είναι σύμμαχός σας. Αναδεικνύετε εσείς, προσπαθείτε, παλεύετε να αναδείξετε τον ΣΥΡΙΖΑ σε υποκινητή των διαδηλώσεων, γιατί θέλετε την πόλωση. Θέλετε τον δικομματισμό. Θέλετε τον δυισμό. Θέλετε τη διχόνοια.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα. Αυτοπαρουσιάζεται ως ένας διαγγελματικός ηγεμών, από το ένα διάγγελμα στο άλλο. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει από εσάς ότι ζούμε σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ότι δεν έχουμε ούτε αυτοκράτορα, ούτε βασιλέα, ούτε πρόεδρο σε προεδρικό σύστημα.

Ποιος είστε, κύριε Μητσοτάκη, που αντί να απαντάτε στη Βουλή, στο Κοινοβούλιο, βγαίνετε κάθε λίγο και λιγάκι και μιλάτε με διαγγέλματα στην τηλεόραση στον λαό; Αύριο το πρωί θα διεξαχθεί εδώ ένας ιδιάζων διάλογος, ο οποίος παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής. Πριν από λίγο υπήρξε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία παραδέχθηκε ο κ. Κακλαμάνης εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι θα παραβιαστεί ο Κανονισμός της Βουλής. Ο Κανονισμός της Βουλής για την ώρα του Πρωθυπουργού λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο, ότι όταν έρχεται, απαντά σε τουλάχιστον δύο ερωτήσεις. Δύο ερωτήσεις τού τέθηκαν για αύριο, μία από τον κ. Τσίπρα και μία από εμένα. Θα απαντήσει μόνο στη μία, γιατί επιλέγει αντιπάλους, επιλέγει να μην απαντήσει στη δική μου που θέτω ένα συγκεκριμένο ερώτημα για τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι: Γνωρίζει τον ρόλο του κ. Χρυσοχοΐδη στο διασυρμό των οροθετικών γυναικών του 2012 πάλι από το ίδιο πόστο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη; Αν το γνωρίζει, θεωρεί ότι ήταν ηθικό και νόμιμο αυτό που είχε κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης τότεΜήπως η επιλογή του να τον έχει προϊστάμενο της εξαπόλυσης αυτής της αστυνομικής βίας σηματοδοτεί ότι ακριβώς επειδή διέσυρε τις οροθετικές γυναίκες, έχει για τον κ. Μητσοτάκη όλα τα εχέγγυα για να δημιουργήσει συνθήκες εμφυλιοπολεμικές μέσα σε αυτήν τη χώρα; Δεν θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης αύριο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής. Σύμφωνα με αυτά που μου μετέφερε ο κ. Κλέων Γρηγοριάδης, ο συνάδελφος, ο συνοδοιπόρος, το σχετικό ήταν «ο Πρωθυπουργός κάνει ό,τι θέλει».

Ε, όχι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! Υπάρχει Κανονισμός της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι. Νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν θα σας το επιτρέψουμε αυτό. Θα σας καταγγείλουμε στην κοινή γνώμη, την οποία εσείς προσπαθείτε να κρατήσετε απολύτως απομονωμένη από τα αίσχη που πράττετε εδώ μέσα, τόσο μέσα από τα νομοσχέδιά σας, όσο και μέσα από την καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής.

Αύριο θα έχετε αυτήν την οπερέτα εδώ μέσα. Καλώ την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τον κ. Τσίπρα, να μην έρθει, αν θέλει να μην σιγοντάρει αυτήν την σχεδιασμένη καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής. Εσάς σας βολεύει η κοκορομαχία, γιατί σας βολεύει η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα που έχουμε εμείς εγείρει για τον φάκελο της χρεοκοπίας και των μνημονίων. Σας βολεύει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κιχ δεν λέει για τον πραγματικό στόχο της ίδρυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότηταςκιχ για το Υπερταμείο που ο ίδιος πέρασε, κιχ για τον «ΗΡΑΚΛΗ».

Μιλάνε μεν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά όταν εμείς λέμε ότι δεν γίνεται προστασία καμίας κατοικίας, αν δεν πάψει η πώληση των «κόκκινων» δανείων στα αρπακτικά ταμείαεκεί τσιμουδιά. Σας βολεύει, το καταλαβαίνουμε αυτό. Για πόσο ακόμα όμως; Αυτό το «πόσο ακόμα» που βγαίνει από τα στόματα όλο και περισσότερων πολιτών είναι αυτό που τελικά θα σας εμποδίσει.

Ανακεφαλαιώνοντας, το 2012, αντί για Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, φτιάξατε αυτό το Ταμείο Χυδαίας Συγκάλυψης της απάτης εναντίον του δημοσίου. Το 2015 εσείς του ΣΥΡΙΖΑ εντάξετε αυτό το ταμείο στο Υπερταμείο, δίνοντας στη χυδαία συγκάλυψη της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος «αριστερή νομιμοποίηση». Με τη συνεχιζόμενη έως και σήμερα σιωπή σας συνεισφέρετε σε μια νέα έκφανση, εκείνο που θα μου επιτρέψετε να ονομάσω ένα Ταμείο Χονδροειδούς Συμπαιγνίας, Συγκάλυψης και Συνενοχής.

Σήμερα έρχεται ο κ. Σταϊκούρας με το ακαταδίωκτο των στελεχών που θα χαρίσουν δισεκατομμύρια των φορολογούμενων στους τραπεζίτες να το αναβαθμίσετε σε τάγμα, όχι πια ταμείο, Τάγμα Χρεοκοπικής Συμμοριοποίησης.

Από τη μία είναι η δική σας συμμορία που θα μεταφέρει, μέσω του ΤΧΣ, δισεκατομμύρια του ελληνικού δημοσίου στους τραπεζίτες, στην Πειραιώς, στους ιδιοκτήτες της Πειραιώς. Πώς θα τα καταφέρει; Πίσω από το πέπλο της σιωπής που υφαίνει ο θόρυβος που δημιουργούν οι συμμορίες του κ. Χρυσοχοΐδη, με προεξάρχουσα την ημιπαρακρατική αστυνομική δράση, τη ΔΡΑΣΗ, τέως ΔΕΛΤΑ, να δέρνουν, να δέρνονται, να δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη, ώστε οι πολίτες εκεί έξω να μην μαθαίνουν τα αίσχη που κάνετε εδώ μέσα, ο κ. Γεωργιάδης την περασμένη βδομάδα που έβαλε τους προμηθευτές του δημοσίου να αξιολογούν τον εαυτό τους, εσείς σήμερα και ποιος ξέρει τι θα μας φέρετε σε μία βδομάδα.

Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζω ότι σας έχει παραλύσει το «ναι σε όλα», στο ΤΧΣ, στο Υπερταμείο, στον «ΗΡΑΚΛΗ». Όμως, πριν από μερικές ημέρες, το Σάββατο το βράδυ με τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, σας κάλεσα και εσάς και τους συναδέλφους του ΚΚΕ, να συντονίσουμε τις δράσεις μας για να προασπίσουμε τα βασικά ζητούμενα μιας δημοκρατίας. Δεν απαντήσατε. Με πολιτικό κόστος σας καλώ ξανά.

Όσον αφορά τους συναδέλφους του ΚΚΕ, ναι συνάδελφοι του ΚΚΕ, δεν θέλετε συμφωνίες κορυφής που να ξεπλένουν τη συνθηκολόγηση προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εμείς τη θέλουμε. Όμως, τώρα είναι η ώρα για συντονισμένη δράση κατά του κράτους-τρομοκράτη-αρπακτικού αυτής της Κυβέρνησης. Γιατί; Επειδή έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στον κόσμο εκεί έξω που αναρωτιέται: Πόσο ακόμα; Πόσο ακόμα θα μας δέρνουν στις γειτονιές μας, δήθεν, για να μας σώσουν από τον κορωνοϊό; Ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το πλιάτσικο που νομιμοποιεί σήμερα ο κ. Σταϊκούρας, την περασμένη βδομάδα ο κ. Γεωργιάδης και ένας θεός ξέρει ποιος άλλος την επόμενη βδομάδα, από το εμβολιαστικό σκάνδαλο, από την επιλογή τους να μην στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κύριε Σταϊκούρα, ξέρω πολύ καλά τι θα πείτε όταν θα πάρετε το λόγο. Πάλι θα βάλετε την κασέτα για το ’15. Μην το τολμήσετε. Αν σας κοτάει, εγώ σας έχω προκαλέσει: εξεταστική επιτροπή για το ’15. Το θέλετε; Αυτό που με απειλούσατε τόσα χρόνια, εγώ σας παρακαλώ, σας προσκαλώ και σας λέω να το κάνουμε. Αλλά είστε δειλοί και δεν θα το κάνετε, όπως δεν το έχετε κάνει τόσο καιρό. Γιατί; Διότι ξέρετε ποιοι είναι οι ένοχοι. Εσείς είσαστε οι ένοχοι. Εμείς λέμε όλα στο φως. Θέλετε; Εάν το θελήσετε, εδώ είμαστε. Εάν δεν το θελήσετε, να σιωπάσετε. Σαν κακέκτυπο του Γκαίμπελς, λέτε ένα μεγάλο ψέμα και το επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά και κρύβεστε πίσω του. Και όταν εμείς ζητάμε την εξεταστική, εσείς σφυρίζετε αδιάφορα. Φτάνει λοιπόν!

Στο ερώτημα των νέων και των μεγαλύτερων πολιτών εκεί έξω που σοφά απορρίπτουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που εσείς δημιουργείτε, των πολιτών που ρωτούν πόσο ακόμα θα μας ζητούν να επιλέξουμε μεταξύ δικών μας τραυματιών και δικών τους τραυματιών, και ποιος ξέρει αργότερα -ελπίζω να μην γίνει- και νεκρών, εμείς στο ΜέΡΑ25 επιμένουμε ενωτικά, παρά τη σκληρή μας κριτική και στάση απέναντί σας. Επιμένουμε, εν μέσω της νέας διχόνοιας που σπέρνει η Νέα Δημοκρατία, να τείνουμε το χέρι και στους χειρότερους εχθρούς του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Άλλωστε τίποτα δεν τους θυμώνει περισσότερο από το να τους συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα. Η προοδευτική παράταξη σε αυτήν τη χώρα έχει παράδοση στην ανθρώπινη αντιμετώπιση και των τεράτων ακόμα.

Μπροστά στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μας αναγκάσει να διχαστούμε μεταξύ εκείνων που είναι με τον Κουφοντίνα και εκείνων που είναι εναντίον του Κουφοντίνα -λες και αυτό είναι το ζητούμενο-, εκείνων που είναι με τα θύματα της βίας των αστυνομικών ή με τον αστυνομικό που έπεσε θύμα της βίας, εμείς λέμε όχι.

Εμείς θυμόμαστε αυτό που είχε πει η Νατάσα Μερτίκα όταν έμαθε ότι ο αρχιβασανιστής της επί Χούντας δολοφονήθηκε από την «17 Νοέμβρη». Η Νατάσα Μερτίκα, η οποία είχε βασανιστεί από το Μάλλιο, είχε πει: «Ποτέ στη ζωή μου δεν χάρηκα για τον θάνατο κανενός πλάσματος. Γιατί άραγε να χαρώ τώρα; Βγήκα έξω και είπα στους φίλους μου το να σκοτώσεις ένα όργανο του φασισμού είναι απλά μια εκδίκηση. Και η δική μου ιδεολογία δεν πιστεύει στην εκδίκηση. Όποιος μπορέσει και σκοτώσει την απειλή του φασισμού που παραμονεύει παντού, τότε είναι που θα χαρώ.».

Για το ΜέΡΑ25 αυτός είναι ο σκοπός, να σκοτώσουμε την απειλή των συμμοριών που εσείς εκτρέφετε εντός του κράτους, είτε είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε για το Υπερταμείο, είτε είναι η ΔΡΑΣΗ του κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς να πειραχτεί ούτε ένας συνάνθρωπός μας, ούτε ο χειρότερός μας εχθρός. Ήρεμη αντίσταση, υπεύθυνη ανυπακοή και πραγματικές λύσεις στα προβλήματα που εσείς δημιουργείτε υπέρ των ολιγαρχών που σας στηρίζουν. Γι’ αυτό είμαστε εδώ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ευχαριστώ

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. More Information